Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fatimin deník 3

26. 05. 2018
2
3
376
Autor
Jeff Logos

Příběh, který hodláte číst je pouhá fikce autorova. Nic z uvedených událostí se nezakládá na pravdě. Události a jména jsou smyšlené. Podobnosti se skutečnými lidmi a událostmi jsou tedy naprosto náhodné.

 „Fatimo! Fatimo, probuď se!“ poklepávala mi na tváře naše služka. 

 

Procitla jsem v malátné slabosti a rozostřeným zrakem chabě poznávala interiér mé ložnice. Palčivá a svíravá bolest v rozkroku mě vzápětí drsným nárazem vrátila do reality. Strop pokoje se houpal na vlnách horečkou trýzněného těla. S každým úderem srdce jsem cítila škubání v řezných ranách. 

 

„ Wa-Alláhi, ty ale hoříš!“ poplašeně vyjekla posluhovačka a připravila studený obklad na hlavu. Genitáliemi mi projel prchavý pocit náhle zastaveného výtahu.

 

Odhrnutá pokrývka obnažila tratoliště zaschlé krve a hadovitě pokroucených obvazů. Služka mě citlivě a pečlivě omyla. Opětovně přikryla rány. 

 

Blouznila jsem.

 

Viděla jsem, jak z džungle vystupovala zraky neproniknutelná pára. Slyšela jsem tiché našlapování tygřích tlap na suchém listí a plašil mě křik ze spadaných papouščích hnízd v tmavém africkém mechu…

    

        „Polkni tu tabletu! Fatimo, pořádně to zapij!“ zpola ze sna rozpoznala jsem panovačný matčin hlas. 

    

Antibiotika, která matka opatřila, zabrala poměrně brzo a rychle jsem se zotavovala. Ukázal se i papá. Jako obvykle se o mne nijak nezajímal.Vyslechl si matčiny litánie a většinu času se tvářil zachmuřile. Škůdci rozmnožení z nebývalého sucha prý vážně poškodily úrodu bavlny. 

    

         Většinu času jsem věnovala modlení. Prorokovo učení rozestřelo přede mnou nezměrné hlubiny myšlenek, které den co den, hodinu od hodiny čeřily mou mysl. 

         

        Uběhly více jak tři týdny. Cítila jsem se vcelku dobře. Jizvy ještě nikoli zcela zhojené, pobolívaly při chůzi.  

Matka z ničeho nic propustila služku a nikoho nového nevzala na práci. Zahalená od hlavy až k patě jsem opouštěla dům, jen abych místo ní pořídila denní nákupy. Matka se intenzivně starala o domácnost, až se laloky jejích brad zbarvovaly v krocanní nach. 

 

„Zítra přijede otec s tvým ženichem. Je z Káhiry. Musíme se připravit.“ řekla matka.

 

X X X

 

3 názory

Jeff Logos
27. 05. 2018
Dát tip

Děkuji za přečtení, opravy chyb, za které se omlouvám. Jeff


revírník
26. 05. 2018
Dát tip

Musíme počkat, co dál, ale napínáš. (Chybí "se" - Cítila jsem dobře.)


Gora
26. 05. 2018
Dát tip

 

Jsem zvědavá, jak to bude dál...

 

překlep:

Fatimo, produď se!“ - probuď

obvykle, se o mne  -  čárku bych dala pryč


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru