Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pohádka o panice

04. 03. 2003
9
0
2601
Autor
Kodynie

Pohádka o panice a unáhlených činech

 

Konala se velkolepá svatba. Nevěsta i všichni svatebčané dostali dárek v podobě konzultace s psychoanalytikem. Už byla na řadě družička Evička a najednou jí předběhla nevěsta. Trochu to družičku rozladilo, ale neříkala nic. Když konečně zasedla v křesle před psychoanalytikem, tak si s ní chvilku povídal. Pak se zeptal, jestli někdy byla v Rusku. Tuto možnost popírala a že tam určitě nebyla, protože si na to nevzpomíná, kam až její paměť sahá. Jestli se to stalo v době před jejími čtvrtými narozeninami, tak možná, tam její paměť končí. Psychoanalytik byl nesmlouvavý a řekl, že se musí vydat do Ruska na dalekou cestu, aby se zbavila svého strachu. Později se vypravila celá naše analyzovaná skupinka na horskou túru. Evička tam při té příležitosti shodila ze srázu jednu dívku, která věděla, že se má Eva vydat na cestu. Dívka si nevšimla, kdo jí shodil a tak její pád ze skály jí připadal jen jako nešťastná náhoda. Naštěstí se uprostřed srázu zastavila a potřebovala se vyškrábat zpátky, jenže na to byla příliš slabá a otřesená a tak se na skále jen silou vůle držela a čekala na záchranu. To už si všiml dívky v nesnázích jeden mladík ze skupiny a opatrně k ní doklouzal po drolivé skále, aby jí pomohl nahoru. Eva to sledovala zpovzdálí a jaksi nezúčastněně. Když viděla, že dívka bude zachráněna, začala nahoře dupat tak dlouho, až spustila kamennou lavinu, která oba strhla a vzala je sebou do propasti, odkud už nebylo úniku, i kdyby pád přežili. Později se Eva dozvěděla o virtuálním stroji, kde měla ve skutečnosti svou cestu podniknout. Zarmoucena svým činem, pak sledovala programy, které byly připraveny pro zahynulé. In memoriam sledovala jejich strachy a jim přidělenou ozdravnou cestu. Člověk odsoudí druhého člověka k smrti jen proto, že se hrozně bojí. V tomto případě za to mohla jen panická hrůza z dalekých cest do ciziny.


Nicollette
19. 05. 2005
Dát tip
inu nevim jestli za to můžou cesty do ciziny, ale v něčem máš určitě pravdu *

Zbornik
16. 10. 2003
Dát tip
Teda, kam ty na takový nápad chodíš?:-)

Kodynie
16. 10. 2003
Dát tip
No přece do vlastních nočních snů, to tu ví každý. ;-)

Seregil
17. 03. 2003
Dát tip
Fakt vostrý a to teda dost... nin: paráda....

Kandelabr
10. 03. 2003
Dát tip
heh. je to docela sranda:)

Bobísek
06. 03. 2003
Dát tip
Tady si típnu! :-)

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Rebecca: To je jednoduché. Eva žije v reálném světě, kde je novinkou terapie pomocí virtuální reality, nikdo jí nezakázal sledovat ozdravné programy ostatních pacientů a tak se na ně zvědavě koukla.Nic víc, nic míň.

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
JASAN: Samozřejmě, že Kodynie vypráví své příběhy ze snů, protože není schopná něco pořádného vymyslet v bdělém stavu.

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Ehm,ehm, skleróza. Tak ještě jmenovaným avízo.

Kodynie
05. 03. 2003
Dát tip
Rebecca: Trochu se nad tím slovosledem zamyslím, ale oboje mi vyznívá stejně. Fakt, hluboce se zamyslím a pak uvidím. Na ten Tvůj cyklus se určitě podívám, zatím se nechám překvapit. Brzy dorazím jako čtenář i k Tobě.

nin
04. 03. 2003
Dát tip
:-) beru do klubu

fungus2
04. 03. 2003
Dát tip
hm. To bylo drsné. TIP

j_i_r_i_k
04. 03. 2003
Dát tip
Wow, tak tohle hodně jóóó, to je geniální, moc jóóó...

Kodynie
04. 03. 2003
Dát tip
Jiříku, tentokrát se červenám já. Nepřechval mne.

drsný :) t

Kodynie
04. 03. 2003
Dát tip
Rebecca:Nesrozumitelnost je moje hobby.Ne vážně, pro neznalé literatury sci-fi: stačí když budeš vědět, že se cesta konala ve stroji, který jí celou projektoval do mysli spícího člověka. Vytvářet jen náčrtky je moje oblíbená činnost a tady na Písmákovi si na mně vylámali zuby zavilejší kritici. Takhle je to hotové. Jako námět pro něco většího to není špatné, ale já nedokážu psát romány a tak je to jen malý slovní obraz.

Kodynie
04. 03. 2003
Dát tip
Fungus2 a Navždy_Tvůj: Tak tohle je drsné? Já se divím. Znáte Potrhlici? Mé temné dvojče. Např. pohádka Temné vášně je o moc drsnější a krutější. Kdo nevěří, ať tam běží.

JASAN
04. 03. 2003
Dát tip
Kodynie -Takhle je to hotové, a já jsem z toho taky hotovej. Četl jsem to se zájmem, a najednou to skončilo a nic, žádný rozuzlení , žádný vysvětlení. Takovej divnej sen, ale zajímavej.

Kodynie
04. 03. 2003
Dát tip
Nebijte mne. Tak to skončilo. Nemůžu za to, že se mi v noci nezdají románové kroniky. Abych pravdu řekla, tak na papíře se octne jen minimum mých snů. Jen ty nejzajímavější a samozřejmě ty, které se mi podaří zachytit pamětí. Buďte rádi, že nemusíte číst všechny mé sny, protože se mi skutečně každou noc zdá spousta různých snů. PS: Divnej a zajímavej sen to skutečně byl, docela vybočoval z řady mých obyčejných snů a tak jsem si ho možná i proto zapamatovala.

JASAN
04. 03. 2003
Dát tip
Teď už tomu rozumím. Kodynii se prostě něco zdálo, a když se probudila tak to sem napsala. Skutečně to vzpadá jako podrobně a věrně popsaný sen. Konec konců, proč ne. Dopadlo to zajímavě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru