Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Někde tam hluboko

20. 05. 2000
0
0
1706
Autor
PS

(mám sto chutí říct, že jste mě ispirovali vy, protože jste mě hodně naštvali, ale... nechci lhát, je to staré aspoň 4 roky...)

bojím se něčeho bojím se všeho bojím se špatného bojím se zlého bojím se víry bojím se hříchu bojím se pravdy zaniklé v tichu bojím se samoty bojím se strachu bojím se čistoty bojím se prachu bojím se nebe bojím se tebe bojím se sebe u srdce zebe...
Sarken
08. 06. 2000
Dát tip
fím, uš jzem zi i svykla

Merle
01. 06. 2000
Dát tip
šari: to je prostě moje deformace... pořád musím vysvětlovat... (šak fíš)

PS
31. 05. 2000
Dát tip
Merle, dík za vysvětlení, již jsem pochopil... :o)

Sarken
31. 05. 2000
Dát tip
neboj!!! (a přestaňte už proboha plácat o Karlštejně, těch zbytečných debat už bylo dost, pro mě to byl skvělej víkend a snad i pro většinu ostatních)

PS
29. 05. 2000
Dát tip
Javerte, upřímně řečeno mi nevadí, že dílko v Aréně neobstojí, ani bych to moc nečekal, hlavně ti chci poděkovat za rozbor. Díky němu jsem se dokázal podívat jinýma očima a to je to oč tu běží. Na takovou kritiku jsem čekal od doby, co píšu na Písmáka, takže ti ještě jednou děkuji a děkuji ti za čas, který jsi věnoval tomu, aby ses nad tím zamýšlel. :o)

Merle
25. 05. 2000
Dát tip
PS: Ale z napadnutých to udělala nejmíň polovina, akorát nás bylo 35... a jak říkám, nikdo nám to nevysvětlil. Můžem si o tom promluvit naživo, jestli ti to pořád tak vrtá hlavou...

Javert
25. 05. 2000
Dát tip
Čte se to pěkně, ale... První čtyři řádky: Končí stejným rýmem; neříkají moc, to "něco" a "všechno" jako by tam vůbec nemuselo být. Druhé čtyři řádky: Házejí rýmy do koše (modří už vědí, že půjde o a-b-a-b, ale co ta "víra" a "pravda"?), vynechání osmého "bojím se" potěší. Třetí čtyři řádky: Rýmy prosté, ale tolik to nevadí. Spíš najednou hapruje smysl: špatnosti, zlo, hřích, pravda zaniklá v tichu, samota, strach, prach, no dobrá, jsou to ošklivé věci, možná i ta víra, ale co tam teď dělá ona čistota? Poslední čtyři řádky: A jde to všechno do háje. Zrušení rytmiky 3+3, 3+2, návrat k a-a-a-a... "nebe" a "u srdce zebe" zase tahá za nohu... Celkově: Snahy o gradaci do sebeobvinění se nevydařily, docela škoda, když k tomu ta jednoduchá forma tak svádí. V Aréně dle mě neobstojí. (ještě trochu hrábnu do toho konce:) bojím se zbavit pout bojím se tebe bojím se probodnout nejlépe sebe

PS
24. 05. 2000
Dát tip
Merle: Jo, to je přesně to co nechápu, že nikdo z "napadnutých" jak ty říkáš, nedokázal říct (sám sobě): A DOST! (Ale určitě to bude tím, že se znáte. :o) jinak byste se na to vys**** dřív... :o) (A promiň, už v pohodě. Dík. :o)

Merle
23. 05. 2000
Dát tip
PS: vůbec jsi nepochopil, o co s tím Karlštejnem šlo... bylo to prachobyčejný nedorozumění z obou stran. Myslím, že jsem jeden z pár lidí, co ví naprosto přesně, jak se to celý odehrávalo... naprostá, pitomá dezinformace... Každej měl jiný informace a tak vlastně "oprávněně" obviňoval druhou stranu z chyby... druhej se zase "oprávněně" cítil nevinej z takových obvinění a kladnou zpětnou vazbou vzájemných invetktiv, dalších blbých pochopení a citových vzedmutí to narostlo až do tý monstrozity... To je tu ale normální, jen se to chvíli neprojevovalo. Horší bylo, že se to nechtělo uklidnit, protože se to týkalo příliš mnoha lidí a každej chtěl mít svoje auditko... Mě žádnej z mě známejch jednotlivců nezklamal, naopak pár mě jich mile překvapilo...

PS
23. 05. 2000
Dát tip
Merle, dík. :o) Já vím, co dokáže chyba ve vzájemné komunikaci. :o) Ale co takhle odpuštění? Měl se každý vykašlat už na to, aby z chyby obviňoval "tu druhou stranu". Každý měl začít hezky u sebe a pak by nikdo nepsal nic. :o) (Pravdou je, že jsem na vás zíral dost, ale taky je to asi dost tím, že vás neznám osobně. :o)

Merle
23. 05. 2000
Dát tip
PS: vidím že to pořád nechápeš... jak někdo začal, už to nešlo zastavit, dokud se to celý nevysvětlilo, a to nikdo neudělal (z té napadající strany) Lyryk mi to řekl až mezi čtyřma očima u kafe... Teprv pak jsem to pochopil já. Ale už to nechci rozebírat. Nestojí to za to.

PS
22. 05. 2000
Dát tip
Hackmane, nezapomeň: Všechno je jinak! Orig: To je dobré, dík. :o) ANGELLA: Teď už je to dobré... :o) Ono Tě to taky (snad) přejde... Lidi jsou fajn, ale jen někteří. A když je najdeš - jsi v pohodě. :o) (BTW proto mě Písmáci naštvali - myslel jsem, že jsou v pohodě a taková blbost je dokázala rozkmotřit málem nesmiřitelně... Inu, nikdo není dokonalý. :o) Saxanko, pokud se bojíš POUZE pod vlivem mé básně, je to v pořádku, já když ji čtu, taky se bojím. :o) Stepco, sorry za to tučné, ale když ono to tam teď bylo poprvé (aspoň tedy pro mě) a já neodolal... :o) V sešitku to mám samozřejmě normálně. :o) (A všem pardon za to, že se tu tak vykecávám... :o)

Saxanka
21. 05. 2000
Dát tip
Bojím se...

Stepca
21. 05. 2000
Dát tip
Hele nebojte. Kdo se bojí nesmí do lesa a to já tam pak nikoho nepotkám. (Pokus o vtip, ale nic se nejí tak horké ... a co Národní obrození?) ..škoda toho tučnýho, že to tam muselo být jinak skvělá báseň.

PS
20. 05. 2000
Dát tip
Aby nedošlo zas k nějakému omylu - tím naštváním jsem myslel, ty vaše zbytečné "pokarlštejnské" debaty, měl jsem z vás špatný pocit... (A prosím, na tuhle mou "impertinenci" již nereagujte - "DOSŤ BOLO KARLŠTEJNA!" :o)))

Hackman
20. 05. 2000
Dát tip
tož já tam nebyl ale nebud naštvany, určitě to bylo jinak...

Orig
20. 05. 2000
Dát tip
Jo, tam hluboko to všechno je..., často si připomínám: Ať se vaše srdce nechvěje a neděsí! :-)

ANGELLA
20. 05. 2000
Dát tip
Já se toho všeho taky bojím čím dál víc, ale úplně nejvíc když jsem mezi lidma. PS, bojíš se teď víc než před 4 roky ? :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru