Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reklama

09. 07. 2003
26
1
4685

řekněte, vás reklamy neovlivňují?

 

Reklama

 

Osoby a obsazení:

 

Jana – Jana

Petr – Petr

Lékař – MUDr.Jiří

 

1.obraz

koupelna

vystupuje Jana

 

Záběr na vanu, která se pomalu plní horkou vodou. Ve vodě se pění pěna. Kamera švenkne na kohoutek, ze kterého teče voda a pomalu jde dál po vykachličkované stěně až k poličce, na které stojí lahvička s tělovým šampónem Palmkoko a vlasovým šampónem Palmkoko a pěnou do koupele Palmkoko (prostřih, atelieróvý záběr na několik produktů PALMKOKO, ženská ruka vezme jednu z lahviček, vytlačí si na dlaň druhé ruky kapku, rozemne ji mezi prsty, kapka zpění a ozve se slastné:  "AAAAAAAACHCHCHCHCH, Palmkokooooooooooooo......") a pak se zastaví na krásných nohách Jany. K nohám spadne sukýnka a posléze i kalhotky a nohy vstoupí do vany. Jana se s blaženým výrazem položí do vany a než ponoří nohy do vody, prstem scvrnkne žížalu, která se marně snaží vyšplhat po lýtku nahoru (prostřih, ateliérový záběr na jednu nohu, pokrytou hebkou pěnou. Ruka stěrkou pěnu odstraňuje, ozve se slastné "Olmeeeeeeeeeeeeeeeer"). 

Zazvoní mobilní telefon, Jana ho zvedne a přiloží k uchu. Volá Petr. Jana soustředěně poslouchá a oči se jí plní slzami.

Petr: „Miláčku, je mi to moc líto, protože tě mám rád, ale vzhledem k tomu, že odmítáš využívat skužeb operátora Ty-Kobyle, musím náš vztah ukončit. (prostřih, záběr na Gabrielu Sonatini, která telefonuje a spokojeně se usmívá. Ozve se slastné Tý Kobyleeeeeeeeeeeeeeeeee") Pochop…..“ ještě mluví, ale Jana už ho neposlouchá, ruku s telefonem odtáhne od ucha, nepřítomně zírá před sebe.

 

2.obraz

ateliér

vystupuje Petr

 

Petr sedí za stolem, na stole je spousta papírů, hrnek na kávu, tužky, pravítka, zvýrazňovače. U ucha drží mobil a zvýšeným hlasem volá Janu.

Petr: „Jano?!………….Jano!!!!!“ zamáčkne telefon „Asi se mnou nechce mluvit…“

Vezme do rukou nějaké papíry, chvíli do nich kouká, ale je vidět, že myslí na něco jiného. Položí papíry, zvedne se od stolu a vyjde ze dveří ateliéru.

 

3.obraz

koupelna

vystupuje Jana a Petr

 

Záběr na kachličky pod vanou. Je na nich několik kapek krve a v pravidelných intervalech přikapává krev nová. Loužička se zvětšuje. Je slyšet, jak někdo strká klíč do zámku, odemyká, otevírá dveře, vstupuje do koupelny. A Petrův hlas vykřikne zoufale: „Jano!!!!!“ (prostřih. Po dřevěném stole jede sklenice se zlatavým mokem, brzdí, z brzdné dráhy se odlupují hoblinky. Ozve se slastné: "Mladopivo, správnej říz!")

Celkový záběr. Jana ve vaně v bezvědomí. Petr přiskočí k ní, zatřepe s ní. Při tom neustále mumlá: „Jano…proboha…co mám dělat…proboha…Jano…“ Pak vyběhne ze záběru, neustále mumlajíc těch několik slov, kamera ovšem zabírá jen Janu ve vaně. Je slyšet, jak Petr otevírá skříňky a vyhazuje ven věci.

 

4.obraz

koupelna

vystupuje mrtvá Jana, Petr, lékař

 

Petr přivádí do bytu lékaře. Lékař přiběhne rychle k Janě, sedne si na vanu, zkušeným pohybem jí sáhne na krční tepnu. Potom zvedne jednu její ruku. Krev nekape. Ruka je zavázaná, obvaz je obrovský. Lékař začne odmotávat obvaz, když ho odmotá celý, zahodí ho na zem. Do dvou prstů, vyděšeně vezme věc, kterou najde pod obvazem. Ruku natáhle směrem k Petrovi a říká: „Člověče, vy jste jí zabil! Víte, kolik vložky OUWEJS s absorpčním jádrem pojmou tekutiny?????“ (prostřih, záběr na mladou dívku, sedí u stolu, před sebou položenou vložku Ouwejs, v ruce skleničku s červeně zabarvenou tekutinou, pomalu tekutinu lije na vložku, deci, dvě deci, tři deci, půl litru.....ozve se slastné "OUWEJSSSSSSSSSSSSSSSSSS") pak se zarazí, přičichne, kamera vezme detail obličeje, lékař s úsměvem vydechne: „Ale voní, jako citróny…..“

 

Střih

 

 

 

 


1 názor

Aru
05. 08. 2021
Dát tip

nejlepší reklama v mým životě, co jsem shlédl :D

:D


JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
nejlepčí je posel odstavec :))

jakej posel???

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
poslední:-)

ano, závěry jsou má doména :-)))))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
to je tvoje www.zavery.cz? :)) ale jináč sem rád že sem takto náhodně na tě narazil.... sem tě nějak obcházel (no já taky moc nečtu) a hle! Ty píšeš vtimně a mně mile :))

No, já se zamilovala zatim jen do tebe, jestli se zamiluju taky do tvýho psaní, to teprve uvidim :-)))))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
co na to říct... ééééé ... jak zamilovala? ps: u slova "vtimně" z předchozího vstupu nahraď veškeré výskyty písmene "m" za "p"

nahradila jsem, mám IQ vyšší, než 50 :-))) tak, nikdy ses nezamiloval? :-))))) to ti přijde, ani nevíš, jak :-)))))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
mám se bát? :-) ps: jestlis nahradila máš IQ minimálně o dalších 30 vyšší .))

neboj se, já neubližuju, moje láska pomáhá :-) mám IQ 143, řikali, řikali, esli nechci do Mensy, řikám já: Jo, to určitě, radši budu v jedličkárně nejchytřejší, než v Mense nejblbější :-))) oni maj limit pro přijetí 140 :-)))))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
šak jo já psal minimálně :)) nevím proč ale "mensu" sem dycky bral jako vysokoškolskou jídelnu :))

asi proto, že si hladovej :-))))) po vzdělání :-)))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
spíš po řízku a smaženým sýru...to můžu dycky .))

ježiš, takový samý nezdravý věci! A ještě řekni že s dvojitou tatarkou!!!!!

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
věčinou jo, tys vegetento?

Já????? No dovol! Člověk musí žrát maso, aby do něj něco bylo! vegetento jsou leklý vycmrdliny bez vášně! Já smim i trojitou :-)))))

JiKo
28. 11. 2004
Dát tip
správně! .))

ano .-)

protože na ty užitečný věci si musíš přijít sám :-) protože jsou právě tak důležitý :-)))))

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
To jo, já rád zjišťuju takový věci, jako že oheň pálí, po vodě se chodit nedá (většinou), led klouže a studí, sex je fajn, konzerva se vidličkou a lžící otevřít nedá (nebo se mi to asopň nepovedlo před tím, než jsem si ublížil:), jíst se dá prakticky všechno, alkohol se nemá (příliš) míchat, a bůhvícoještěbychtituvyplodilkdybychseteďnezastavil:)))

Tak vidíš. A takový ty nebezpečný věci, jako že voda se nemá lejt do kyseliny sírový, nebo finančně náročný věci, jako kde je Trinidad, nebo Tobago, nebo takový úplně zbytečný věci, jako že trojúhelník má tři strany, takovýhle věci se naučíš ve škole :-)

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
No, to s tou kyselinou jsme ověřili na gymplu i experimentálně:))) Ostatně ne nadarmo jsme od druháku nesměli v laboratoři na nic šahat;) Ale jinak vřele souhlasím, já se teď učím spoustu zbytečných věcí jako s tím trojúhelníkem, akorát že už nemá strany tři, ale téměř nekonečno...například:)))

Tak to se učíš pěkný kraviny, protože od toho se to jmenuje trojúhelník, protože má tři strany! Dreiecke! A basta!

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
No on už to taky někde v půlce výkladu přestal bejt trojúhelník...ale to je nadlouho, dyk nám ty kraviny jenom vykládali půl roku, což teprve, kdyby nám to měli vysvětlovat:)))

to byl milostnej?

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
Kdyby aspoň to, to by stálo za to sledovat tu přednášku a projektor, takhle to bylo dobrý leda tak ke spaní, jezení a dělání bordelu;)))

no tak to odmítám chápat, že by TROJŮHELNÍK měl víc stran, než tři

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
Dyk taky říkám, že to v tý době už nebyl trojúhelník, toho měl někde mezi prapředky z matčiny strany:)))

No, já teď poslouchám znovuobjevenej Manowar a tak je mi fuk, kolik maj trojúhelníky úhlů :-)))

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
Mně zatím taky, ale příští úterý to bude náramně zajímat jednoho pána s vysokým čelem:)))

jak má vysoký čelo? Kreslí si na něj trojúhelníky?

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
To nevim..já se ho zeptám...čelo má takový vojensky vysoký, ne až na temeno:) On je mladej, sotva čtyřicet...

jo tak to je ještě zajda :-)

gASK
05. 01. 2004
Dát tip
Viď:)

A víš proč?

gASK
04. 01. 2004
Dát tip
Proč co?

gASK
03. 01. 2004
Dát tip
Ne, nás učili takový užitečný věci, jako jak probíhá fotosyntéza, co to je teorie relativity, jak si nasadit plynouvou masku (50 let starou bez filtrů;), kde najdeme Trinidad či Tobago, kdo to byl Sova či Ušurmaš (nemám ho rád;) a tak všelijak podobně. Ale jen probůh ne nic ze života či něco co by se nám mohlo hodit;)))

Jojo, to má reklama v úmyslu :-)))))

gASK
02. 01. 2004
Dát tip
Ony už mají reklamy i úmysly? Ještě řekni, že nekalý a začnu se bát:)

reklamy byly vytvořeny kvůli nekalým úmyslům! To vás ve škole neučili???

gASK
01. 01. 2004
Dát tip
Tak. A teď jsem silně zmaten a mimo a bůhví co ještě...:))) Asi vliv tvé reklamy..

gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Vydařená taškařice, takových reklam se v televizi asi nedočkáme...ale ušetřilo by se, jendou reklamou zpropaguješ několik produktů!;)))***

No viď, neni to geniální?

gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Jdi pracovat do reklamy:) Anebo radši ne, to bych příště u televize umřel smíchy (už se dívám jenom na reklamy, nic jinýho nemá cenu;)))

nikde mě nechtěj :-)))

gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Já tě chci:) Ale nemám reklamní agenturu ani nic na reklamování....nebo propagování....vlastně nemám skoro nic:)

Hm, máš prachy?

gASK
30. 12. 2003
Dát tip
Něco málo.....ale co s nima? Prachy jsou téměř na nic:)))

prachy jsou na všecko, když máš prachy, nepotřebuješ ani reklamní agenturu, můžeš mě mít i bez ní :-)))))

Stařec
24. 10. 2003
Dát tip
Myslel jsem si to .

Neboj furt! Už jsem ti snad řekla, že ne!!!!! :-)

Stařec
13. 10. 2003
Dát tip
Ale já jsemto asi nestihl přečíst

No jo, tak teda ještě jednou: Nejsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))))

Stařec
01. 09. 2003
Dát tip
Nessssssssssssskonale ššššššššššššílenéééééééééééééééé . Ale jinak je to dobré . A mne reklamy neovlivňují, protože se na televizi dívám jednou za sto let . Jinak se mi líbí tvá klasická sžíravá ironie a opět připomínám jednu starou zapadlou otázku, totiž jestli jsem já byl přísavec upíří ( nebo jak si to nazvala .)

Endif
25. 07. 2003
Dát tip
Nejen pro naši... ach ta globalizace ;)

Endif
24. 07. 2003
Dát tip
cekanka: Někdo to sledovat musí, k čemu by jim reklamy byly, kdybysme je všichni ignorovali? :)

No, právě, já furt žikám, že jsem velmi důležitá pro naši ekonomiku!

Endif: Vidíš :-) já se tim bavim :-)))

gd
22. 07. 2003
Dát tip
reklamy jsou úplně na h... tolik zabitejch peněz a nápadů... úúúúnava...

souhlasim...a co to znamená?

Endif
22. 07. 2003
Dát tip
Hehe :) Mě reklamy ovlivňují jen do té míry, že je programově ignoruju.

To mě těší :-)

Tak tos mi udělala radost! :-))))) A doufám, že já tobě víc! :-)))

JMC: Jo, mělo to bejt pitomý, chaotický, přeplácaný, kýčovitý a prostě příšerný!

J_M_C
18. 07. 2003
Dát tip
ale to jsem taky napsal, ze takovy ty reklamy jsou, takze to sedi, takze to neni nejak spatne, jen proste nic, co bych zral (tak jako ty dnesni reklamy, nepatrim do cilove skupiny holt)

JMC: Já patřim! Jak vidim copatou holčičku, co sedí na klíně dědečkovi, tak to kupuju, i kdyby to byl olej do auta! :-)))))

J_M_C
18. 07. 2003
Dát tip
cekanko, no nekdo to kupovat musi. treba casem zmagorim a postihne me to taky. kdo vi.

JMC: Dělám naší ekonomice neocenitelnou službu. Moje peníze poctivě obíhají. A kdyby takhle obíhaly i tvoje, naše ekonomika by se nehroutila. Tak se nad sebou zamysli!

StvN: Nebudu ti vyprávět nic :-))) koukám, že ti to jde :-)))

J_M_C
17. 07. 2003
Dát tip
prijde mi to trochu preplacany, ale o tom ty reklamy dneska jsou, takze to vlastne sedi. dobra, uz mlcim. tenhle druh humoru mi zrejme proste unika. ale jo, je to dobry a ma to vtip.

Krel
16. 07. 2003
Dát tip
to je drsný:-))

JASAN
14. 07. 2003
Dát tip
Dyť je to hezkýýý.

StvN: Teda, ty máš ale náladu! Dyk je to jenom prdel!

StvN
14. 07. 2003
Dát tip
Vyprávěj mi o tom a pak můžeš říct ještě tu o šípkový Růžence.

limetka: Jo, to je život :-))) založ si vlastní reklamní agenturu :-))))) SV: Budeš producent? :-) DW: úsměvný????? Měli jste se u toho chytat za břicho! :-)))))

Příště. Slibuju.

StvN
13. 07. 2003
Dát tip
Ach tak, ha, ha. No nic. Trochu jsi přebrala? Těch devatenáct tipů nechápu, lidi už nemaj žádnou soudnost, ale dobře jim tak, aspoň reklama padá na úrodnou půdu.

úsměvný a pěkně napsaný *

nin
10. 07. 2003
Dát tip
Olina: my taky nemáme televizi :)))

limetka
10. 07. 2003
Dát tip
měla jsem blbou náladu, protože jsem svůj mozek trápila nad něčím podobným a ty jsi mi jí zlepšila. ha ha ha :-)))))))) dík a típ

guy
10. 07. 2003
Dát tip
Kdysi dávno jsem četl krásný slavný román Jamese Jonese Až navěky. Tam byla jedním chlápkem vyslovená teze, která mi navždy utkvěla. Volně cituji: „Říká se, že lepší špatná reklama, než žádná reklama. A já říkám, že lepší špatná reklama, než dobrá reklama. Pohorši lidi a oni si tě zapamatujou. Dobrou reklamu si umí opatřit každej pitomec …“ Když náhodou vidím nebo slyším dnešní reklamy, tak si vždycky na to vzpomenu. Přesně v tomhe duchu jsou tvořeny. Ale jsem dost na pochybách, že by ti tvůrci ten román četli. :-))) *

Jiřík: To jistě, hned si to pořiď...ale nevim, co :-))))) nin: To vážně? Víš, že vám závidim? limetka: A nad čím ses trápila? guy: taky jsem to nečetla. :-)

j_i_r_i_k
10. 07. 2003
Dát tip
cekanka: No to jako že nemůžu využívat OUWEJS s citronovou vůní :)))...

Aha, já ani nevěděla, že ta vůně se vztahuje k OUWEJS :-)))))

j_i_r_i_k
10. 07. 2003
Dát tip
Tos tak nemyslela? No, mně to tak vyznělo :)))...

No, asi myslela, ale už zapomněla :-) dyk je to dávno, byla noc a já jsem sklerotik, tak co se divíš?

j_i_r_i_k
10. 07. 2003
Dát tip
Dobře, už se vůbec ničemu nedivim :)...

limetka
10. 07. 2003
Dát tip
trápila jsem se radio reklamou, kterou jsem dělala pro jeden obchod a moc mi to šlo, akorát oni chtěli něco úplně jínýho:-)

Šminka
09. 07. 2003
Dát tip
aúúúúúúúúúúúúúúú.....:-DDDD típ

No jo, ale sem to ještě opravila :-)))))

Šminka
09. 07. 2003
Dát tip
ta je teda děsná - rukama zamatlanejma od Palmkoka si svlíká prádlo? :-))))

Ale neeeeeeeeeeeeeeee :-))))) to do toho vstupuje reklama, víš, prostě střih a nějaký jiný ruce se zapatlaj, potom zase střih a Jana se svlíká .-))) Chápeš??? :-)))))

Šminka
09. 07. 2003
Dát tip
ahááááááááááá:-)))

g_morr
09. 07. 2003
Dát tip
ok, když se někdo svlíká, reklamy mě pěkně serou.

g morr: Mě serou furt :-)))))

Astra
09. 07. 2003
Dát tip
Mě by spíš zajímalo, jak moc by vás reklamy sraly, kdyby vás mohly živit. Odhaduju, že minimálně polovina lidí z Písmáku by nabídku na jejich psaní vzala všema deseti. :-))))

Astra: Jo, já například jo, myslim, že bych to dělala o moc líp :-)))))

Astra
09. 07. 2003
Dát tip
Piš si že nedělala. Zadavatelé, by ti to nedovolili. Oni platí a diktují.

A dyk já vim, si dělám legraci, ne! :-)

Astra
09. 07. 2003
Dát tip
no já sem takovej suchoš, že to nechápu:-))))))))))))))

Astra
09. 07. 2003
Dát tip
jo a t.

RadeX
09. 07. 2003
Dát tip
Nejlepší je stejně reklama s tím soubojem s beranem a to závěrečné "V pohodě-ě-ě-ě", to se prostě musim smát. ;-) A nejvíc mě štvou ty na prací prášky - kecají že to vypere i skvrny od krve a špínu co je zažraná, o zažrané skvrně od krve ani nemluvě. ;-)

Hester
09. 07. 2003
Dát tip
:-))))) *** Nejděsnější reklamy jsou v rádiu - tam nemůžou použít obraz a tudíž je tutno veškerou blbost koncentrovat do zvuku :-)

Hester
09. 07. 2003
Dát tip
a lubíčko, ju?

Hester
09. 07. 2003
Dát tip
Klubíčko teda myslim, po ránu klávesky nějak neposlouchaj.

Wopi
09. 07. 2003
Dát tip
skvěle jsem se pobavil! :)

Hynie
09. 07. 2003
Dát tip
Dobrýýý, fajnky, taky mám rád v pohodě-e-e-e-e

Rowenna
09. 07. 2003
Dát tip
******

JASAN
09. 07. 2003
Dát tip
:-)))))))))) ale voní jako citrony :-))))))

Evička
09. 07. 2003
Dát tip
Du si koupit vatu (pro jistotu!):-)))***

nin
09. 07. 2003
Dát tip
dobrý :)

Marthin
09. 07. 2003
Dát tip
Jojo, Jana už to zná..;-)

Olina
09. 07. 2003
Dát tip
skvělý:))))) akorát mě mrzí, že jak nemám tu televizi, tak nedovedu asi až tak moc náležitě ocenit - oceňuju s vlastníma vizuálníma představama:) *******

Grip
09. 07. 2003
Dát tip
No nevim, co bych dělal bez televize a jejích reklam. Asi bych si denně četl, chodil do přírody, sportoval, nevěděl o spoustě neuvěřitelných novinek jako např.:vložky, které na sobě ani necítíte(i když já bych je jako chlap asi cítil:); desítky ještě lepších pracích prášků; piva koruny mého srdce a další velice užitečné novinky. Nebýt reklam, tak by jsme dosáhli takového rychlého vývoje, že by nás pod svou tíhou jistě zahubil. Reklami jsou výborným regulátorem inteligence lidí. Díky Bohu(nebo Železnýmu?) za to!:-) ***

Jéééé, se vás tu sešlo! :-))) Tak nebudu odpobídat extra, jestli se nebudete zlobit :-) Já mám reklamy asi v podstatě ráda, jak tak teď o tom přemejšlim, protože ve mně vyvolávaj představy. Například, když šla ta reklama telešopingu na takovýto cvičítko, jak to byla židle a kroutilo se opěradlem, u toho jsme se šíleně vyblbli! Postavili jsme se před obrazovku a dělali, jakože sedíme na tý židli a kroutili jsme se a měli jsme děsnou radost, kolik jsme ušetřili prachů! :-))))) Olina: Máš výjimku, tobě extra...Buď ráda, že ji nemáš :-)))))

Dejf
09. 07. 2003
Dát tip
A nejhorší na tom je, že už se to vlastně děje, aniž bychom si to uvědomovali. Hezký nápad, hezky zpracovaný. *TIP* ... chyba: "Po třevěném stole"

Dejf: Dík, opravím :-)

j_i_r_i_k
09. 07. 2003
Dát tip
Fakt jak citróny? Tak to o mnoho přicházím :)))))...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru