Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prostě takovej normální tejden

Výběr: Lyryk, sleeping_beauty
06. 11. 2003
40
1
4831

 

Pondělí

 

Zase mě vzbudil polibkem! Kdyby věděl, jak mu ráno smrdí z pusy, nedělal by to. A kdyby věděl, jak mu smrdí z pusy večer… jednou, když jsme spolu ještě spali, ptal se mě, proč už se nelíbáme. Co jsem mu na to měla říct? Smrdíš, miláčku? Zase mám celej den zkaženej. Koukám na bednu, samý sračky. Odpoledne jdu do práce. Lidi mě štvou. Otravujou s kravinama, furt maj nějaký problémy, ale nekupujou nic. Večer jdu nakoupit, něco uklohnim, ať mám klid. Když ho vidim, jak si v trenýrkách sedne ke stolu, ani se neobtěžuje s talířem, žere to rovnou z hrnce, taky to sežere všecko a je blaženej, je mi z toho zle. Pak dobrou noc a jde spát. Koukám na bednu, nevnímám, pouštim hudební kanál, to je jediný, co mi neleze na nervy. Pošlu smsky pár chlapům a k ránu usínám.

 

(Ta nohatá dvacítka mi leží v hlavě, jak vystupovala z toho Mercedesu, to se jí to žije, když má nohy dlouhý dva metry a zadeček jako dlaň)

 

 

Úterý

 

Dneska bez polibku, máme blbou náladu, to bude zase den. Volá nějakej člověk z úřadu práce, chce razítko na doporučenku. Už se ani nesnažim mu něco vysvětlovat, každej chce jenom razítko, makat netouží nikdo. Pak jedna pani chce baterku na Alcatel, zapíšu si objednávku a jedu ji koupit. Aspoň nějakej kšeft, doufejme, že si pro ni přijede. Manžel přiletí odpoledne, udělá okolo sebe tradiční zmatek a zase odletí. Pošlu nějaký maily s nabídkama, bouchnu razítko pánovi na doporučenku a uklidňuju se na chatu. Plácám si tam ty svoje nesmysly a lidi se baví. Řikaj si: Copak to je za veselou holku? HA HA HA… dneska nevařim, koupim kilo salátu a chleba a pak koukám, jak to do sebe háže s tim blaženým výrazem a nenávidim ho. Půl roku bez sexu. Je to normální?

 

(Před obchodem jsem viděla, jak nějaký dítě v kočárku jedlo karbanátek, takovej ten smradlavej a flaksovej, jak ho prodávaj uvnitř, to já bych dítěti nikdy něco takovýho k jídlu nedala)

 

 

Středa

 

Ten seriál už mě fakt nebaví, kdoví proč na něj každej den koukám. Když co dělat jinýho? Volá kamarád, staví se večer, prima, probereme jeho milenky, jeho manželku, jeho dítě, já mlčim a jen se směju, jeho starosti bych chtěla mít. Přijdu pozdě, manžel kouká, je hladovej, já byla na večeři a zapomněla jsem mu naplnit žaludek. Ptá se na kamaráda, znají se a on žárlí. Ušklíbnu se a jdu spát. V posteli přemejšlim, jestli nejsem pitomá, když odmítám potenciálního milence. Ležim a vnímám ten tlak mezi nohama a muj manžel vedle v ložnici čte nějaký časopisy a ani ho nenapadne, že by mě mohl zase po dlouhý době obejmout. Asi ví, že toužim po objetí a po sexu, ale ne po něm.

 

(Chtěla bych vypadat, jako ta holka v tý reklamě na šampón, přemejšlim, jestli je šťastná)

 

 

Čtvrtek

 

Dopoledne se na mě sesypaly balkonový dveře, když jsem šla nakoupit. Prostě je vítr zavřel a vypadlo sklo. Slyšela jsem ránu a stála jsem na tom chodníku a ani jsem nebyla schopná utect, jen jsem cítila, jak na mě dopadaj ty malý střípky, ty velký zustaly naštěstí na balkóně ve druhym patře. Když všecky dopadly na zem, poskočila jsem si, vyklepala střepy z vlasů a z kabátu a usmála jsem se. To byla zase jednou zatracená klika. Večer volal Pupík, akorát přišel manžel a zaregistroval hovor a začal ječet. Předvedl mi excelentní žárlivou scénu. Řekla jsem mu, že si s tim pánem telefonuju už přibližně rok, že volá každej den navečer a že je s podivem, že to zaregistroval až teď a tudíž by se nad tim měl zamyslet. Prásknul dveřma a spadlo zrcadlo. Tak to už zase taková klika není.

 

(Jedna hnusná, tlustá a navíc blbá sousedka má mimino, nesnášim ji)

 

Pátek

 

Dneska přivede svou dceru, to znamená uklidit, nakoupit, uvařit a vymyslet, co s ní budu dělat, už leta je to moje starost, jen ji přivede a má spoustu práce, musim ho donutit k tomu, aby s ní šel aspoň na kolo. Ani mi to nevadí, mám ji ráda, je to moje pusinka. Jasně, přivedl ji a odešel do práce. Tak hrajeme karty a Pupíka neberu, ona špatně snáší moje kamarády. Pak se koukáme na telku, dávaj Krotitele duchů, přemejšlela jsem, jestli ji na to nechám koukat, je jí jedenáct, aby neměla zlý sny, ale přesvědčí mě, že je už velká a tak ji jen během filmu pozoruju a je fakt, že nehne ani brvou. Já jsem z něj měla trauma, když jsem ho viděla prvně a to mi bylo dvacet. Jo, dneska jsou ty děti otrlý.

 

(Hledala jsem  ty největší boty bez podpadků, hlavně, aby byly pohodlný a se závistí jsem pozorovala křehkou nožku, jak mizí v dlouhý štíhlý kozačce na dlouhý  jehle)

 

 

Sobota

 

Převez mě. Hned ráno sebral dítě a odešel. Byla jsem celej den nervózní, kde jsou, nic mi neřekl, ani nechtěl, abych šla s nima. Večer přišli, dítě mi radostně ukazovalo, co dostalo od tety Ivy. Sakra, oni byli u Ivy, to je přece moje kamarádka! Ptám se od jaký Ivy! Říká: No přece od tý, co má Tomáše! Ale moje Iva má Vojtu! Dala jsem jim večeři, uložila jsem ji a nerozebírala jsem to. Když usnula, vyběhla jsem na pumpu si koupit cigára a cestou jsem psala smsku. Najednou jsem ležela na chodníku, pěkně jsem spadla na hubu, telefon odlít do záhonu. Ležela jsem tam a nevěděla jsem honem, jestli se mám smát, nebo brečet. Nakonec jsem se rozesmála, posbírala jsem se a dobelhala jsem se domu.

 

(V lese jsme viděly dva, vedli se za ruce a měli před sebou všecko, co mě už nečeká)

 

 

Neděle

 

Jsem strašně nervózní. Tak má ženskou. Zjistila jsem, že mi to nevadí. Vadí mi, že k ní tahá dceru. Až se s nim rozvedu, už ji nikdy neuvidim. Teprve teď to na mě dolehlo. Když ji odpoledne odvedl domu k mamince, teprve jsem se z plna hrdla rozbrečela. Musela jsem něco dělat. Roztřídila jsem si prádlo a hodila jsem ho do hajzlu. Vytahala jsem ho ze záchoda a dala do pračky. Rozehřála jsem troubu a dala do ní pizzu. Mraženou. I s igelitem. Otevřela jsem okna a větrala. Nalila jsem vodu na kafe místo do konvice do friťáku. A dost. Když přišel domu, dostal večeři a byla jsem milá. Asi se nerozvedu. Než šel spát, dal mi pusu a řekl: „Stejně tě miluju“.

 

(Napadla mě definice štěstí: Štěstí je vidět chlapa, kterýho miluju, jak si hraje s dítětem, který jsem porodila)

 


1 názor

tak to ď :-)))

kabe
14. 05. 2004
Dát tip
to jo, jak remen

tyjo, to bylo asiže ocenění, že? :-)

kabe
11. 05. 2004
Dát tip
libi se mi zensky vyjadreni stereotypu ve kterym je zaklety peklo jako lava v nevybuchly sopce, no nepocitam s tim ze autorka si pise denik, ale nevim jestli by nejaka "obycejna telenovelama obstastnovana zena" rekla ze je to o ni. ale pro psavce na pismaku je kazdej zavam dobre napsany reality pravy poteseni

aaaaaaaaaaaaa :-)))))

aaa_aaa
24. 02. 2004
Dát tip
wow syrový drsný přesně, jako život den po dni :o)

Matylda
28. 12. 2003
Dát tip
Je to dobře napsané, ale víc optimismu a nadskázky by neškodilo.ˇVšichni máme jeden den hnusné pocity a druhý úžasné. A občas nechápeme, proč se náš miláček chová jako hovado, ale ono to hovado je pak celkem zábavné a ani to, co nás ranilo tak nemyslelo.

Ježiš, Matyldo, tak to máš teda kliku!

Kastel
16. 11. 2003
Dát tip
jo, Učekanko, to je přesně ono - Proto se lidi bevou ? Jinak se viz. Rowena. T

Bevou i nebevou :-))))) Děkuju :-)

držim ti palce :-)

Zly
15. 11. 2003
Dát tip
Je to upřímné, nevím, mejby tuším, nakolik autobiografické. Ale to je fuk. Prima. Pro mne jsi prolezla přes první drátěný plot, přes zátarasy, vedoucí k autentickému a poctivému psaní. Skrze oka, jen silou vlastní vůle. Myslím, že spousta autorů tuhle zkušenost jednoduše nemá. A talent není všechno, jen lepší lyže na docela drsně vypadající jízdu po zledovatělém svahu. Teď by bylo dobré začít PSÁT. To znamená vymítat příběhy. A začít používat svou fantazii, emoce, vášně, navstřebaný svinstva k tomu, aby příběhy, které píšeš, pojmenovaly obecný princip. Je jedno, jakou formu zvolíš, jestli půjde o deníkové story na bázi interpersonálních vztahů, jako tohle, nebo nebo nebo..možností jsou mraky. Začni přemýšlet o svém vypravěčství. Měla by jsi se poohlídnout po někom, kdo je schopen ti vysvětlit, jak se vytvářejí charaktery postav. Jak s nima pohybuješ příběhem. Jak se musíš naučit udržet rytmus. Odhadnout, kdy už blábolíš jen pro svoji potěchu a kdy víš, že je čtenář dokonale zaujat a sleduje příběh. Kdy změnit směr, prostředí, téma. Máš energii. Mohlo by to fungovat.**

Kristepane.....nemohl by sis přečíst ještě tu druhou verzi? Je trošku dodělaná :-) děkuju :-)

Zly
15. 11. 2003
Dát tip
Kde je?

pošlu ti avi

j_i_r_i_k
15. 11. 2003
Dát tip
Aha, tak tohle asi už číst nebudu :)...

no, mohl bys, já bych ráda, kdyby mi někdo řek, jak to vidí oboje, jakej je v tom rozdíl a co je lepší a proč, víš!

j_i_r_i_k
15. 11. 2003
Dát tip
Tak jsem to přečet a... přijde mi to stejný... Pár slovíček nezmění to, jak to na mě působí...

hm.....tak jo. Mně to stejný nepřijde :-)))

Lyryk
14. 11. 2003
Dát tip
K mužům jistě právem nelichotivě promlouvající .-) protože my jsme hrozný, to potvrzuji, na druhé straně bezmocné nejste, trocha taktiky a rozpomenout se na to, co kdysi působilo, o co se ten váš zajímá apod., problém je, že většinou vy ženský za náma moc nestojíte .-) vytvoříte si jistý odstup, autonomii vlastního ublíženého světa a zpohodlníte uprostřed zdánlivě vnucených povinností, které jste si ve skutečnosti samy naordinovaly .-) Doufám, že mne zase všichni nevezmou moc vážně. Jen diskutuji, protože mne to zaujalo. Každý případ je jiný, ale tenhle popsaný na mne dýchnul mojí hloupou odpovědí .-))

Kdyby to psal chlap, zřejmě by to vypadalo jinak, nebo kdyby to psala lesba, ale já žiju s chlapem, žiju s nim už dlouho a fakt už mě to nebaví. Rozebírat kdo za to může chodim do poradny :-)

Jéééééééééééé, já jsem tu každej den, ale tebe tu vidět nebylo, už jsem myslela, že se na mě zlobíš! A mám radost :-) AHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ :-)

To je dobře, moc dobře, je tu bez tebe tak nějak nijak :-)

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Pracečí zmrd, kdyby to četl, by se jistě urazil. Nechápu reakce typu: My Muži, My Hubusmrdící, My Kamarádovoženumrdající, .....Hoši, to je proti nám !!!!!

Urazil by se, že to sděluju šroký veřejnosti :-)

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Kecám melunesmysly, je to dílko sqělý, jen mi někdy reakce přijdou mimo.

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Cek ukec, bez kec, tohle dílko má opravdu svoje super qality...

Mám ho tu ještě jednou, opravený a to nikdo nečte a je to lepší!

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Cetl jsem ho na Literr, je to ONO?

Asi jo :-))) na Literr mám to samý jako tady :-))) oboje :-)

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Literrárně mi to přijde opravdu ultrasqělý. Bádat nad tím, to je co to evokuje, provokuje a nechce.

bádat jo, ale ne, jestli je to pravda, nebo ne :-)

Lakmus
14. 11. 2003
Dát tip
Pravdu, tu jedinou řešit opravdu nebudu.

Já už nebudu řešit nic :-))))) jdu hají :-) pa

ShArKeY
13. 11. 2003
Dát tip
ne učekaná, ale ukecaná, jak se na to tady dívám... zkažená - jako ne normální. Ne každý má odvahu uvažovat o věcech tak jako ty... lidi jsou různí, ty jsi divná a já taky - buď na to hrdá

nemyslim, že všecko, co je normální je dobře a co neni normální je špatně :-)

RadeX
12. 11. 2003
Dát tip
Komentářů je tu už hodně. Takže jen řeknu, že mně se ta povídka líbí. :-) (tip)

Agáta: Do zástupu těch, kdo mě neradi čtou přece RadeX: Dík :-)

Agáta_212
12. 11. 2003
Dát tip
No, kdybych Tě četla tak srašně nerada, tak bych to snad ani nedělala nebo ne? I když něco na to možná bude... :-))

Tak to třeba nedělej :-)

Agáta_212
12. 11. 2003
Dát tip
Ještě si to rozmyslim :-)

Andulka: A kruci, tak v šoku, že ses nám zasekla? :-)))))

Agáta_212
11. 11. 2003
Dát tip
Tak na to, kolik to má tipů a hlavně návštěv - jednoznačné zklamání. Nevím, tenhle jazyk a styl mi nesedne. Začátek mě dost odradil, ale konec je vypointovaný dobře. (začátek: příliš účelové navození nepříjemného pocitu; konec - výstižný, působivý) Je vidět, že to má autorka odžitý. A nenávistný to je, to ne že ne. A taky trošku hm... ukňouraný? Nebo možná jenom navztekaný. PS: A to tzn. deníkový dělení mi taky nepříjde šťastný.

Jéééééééé, to je krásný, tak se zařaď :-)))))

Agáta_212
11. 11. 2003
Dát tip
Kam? Do tábora tvých příznivců, obdivovatelů, nemilosrdných kritiků, nesmiřitelných hanitelů...nebo ještě někam jinam ? A můžu si snad i vybrat? :-) :-))) - abys věděla, že je taky umím :-) A vážně DOKONCE i vím co znamenají! :) To jen tak na okraj.

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Je to proste takovej vecnej popis. Ale mozna jsem bez citu ja, kdyz to na me tak pusobi. Ze jo? Takova bezcitna pusinka.

ShArKeY
10. 11. 2003
Dát tip
Tohle je přesně ono... ten začátek byl nádhera - skoro bych ani nevěřil, že to napsala ženská... dál jsi už trošku vypustila, ale jinak je to po dlouhé době zase dílo, které se mi líbí... člověk kouká a kouká - hrabe se přes samý balast a najednou - když to nejméně čeká - odvážná a zkažená ženská, geniální

StvN: Nejsi bezcitná pusinka, jsi pusinka, která neví, která bije a já na tebe zapomněla a tak to jdu honem napsat :-) Rebecca: Myslim, že to je nenávistí přímo nadupaný, přijde ti, že nenávist neni cit? Ty pusinka nejsi Sharkey: Proč myslíš, že zkažená?

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Taky se mi zdá, že věčně nevim, která bije. Jako bych chyběl u vlastního porodu.

neboj, to se spraví a nebude to hezký

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Jak se to může spravit, když mi nikdo nic neřekne. Všichni se akorát nějak tváří a já tápu.

nikdo ti nebude nic řikat, nabalí se to na tebe samo, informační brožuru nečekej

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Blbost. Co se nenabalilo doted, už se nenabalí. Nemám náladu na překvapení. Chci si na pár dní umřít.

tak si umři

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Neumim a to je přesně ten případ, kdy se mi zdá, že to umí každej, jen mě jedinýmu neřekli, jak se to dělá, aby to nebylo napořád.

to nikdo neumí, já teda ne, kdybych to uměla, umřela bych tak na deset let a doufala bych, že se všecko změní. Jenže co kdyby se to nezměnilo? Zase bych umřela? Po týdnu? Po měsíci? Kolikrát?

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
My jsme tu od toho, abychom něco měnili.

Já jsem tu od toho umírání

StvN
10. 11. 2003
Dát tip
Taky změna.

Andulka
10. 11. 2003
Dát tip
Je to napsany skvele. Je to to nejlepsi co si zatim napsala. I kdyz se musim priznat, ze z toho deje jsem v soku jeste ted...:-)***

Andulka
10. 11. 2003
Dát tip
Je to napsany skvele. Je to to nejlepsi co si zatim napsala. I kdyz se musim priznat, ze z toho deje jsem v soku jeste ted...:-)***

Andulka
10. 11. 2003
Dát tip
Je to napsany skvele. Je to to nejlepsi co si zatim napsala. I kdyz se musim priznat, ze z toho deje jsem v soku jeste ted...:-)***

Cornel: Jasně, vždycky jsou v tom dva :-))) neboj se, já to vim a konfrontace bych se nebála :-) Zuzák: Doporučovala bych o manželství pečovat, i když když to dělá jen jeden, tak to je k ničemu :-) RMM: Jeden muj kamarád řiká, že život je kurva zasraná, zaplatíš a nevíš, co chytneš :-) a tak to je :-))) Dero: No totok! :-) Bernadeta: Nejhorší na tom je, že to vim, už jsem to několikrát vyzkoušela Ondrech: ď :-)

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
asi si nemyslím myslím nic asi radši:)

George: Ahojky, brouku :-)

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
Jé a online, to už se nestalo ani nepamatuju! kukahojda!

no měla jsem krapet pauzu :-) ale jsem ráda zpátky :-)

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
aby né, co říkáš na odliv sil z písmáka na tu slavnou Literru? (zakuklenče jedna tajně přihlášená:)

ani nic neřikám, je to škoda a je mi z toho smutno

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
mě taky... wopi, Shamman, Mathew, Standa,... ale co, občas se tam za nima stavím na kus řeči. tadle tvoje pvídka je pro mě dost cizí zboží, pjekná ona je ale já si tydle věci pametám tak leda z první třídy a šmitec...:)

co si pamatuješ z první třídy? :-))) Na liteře funguju taky, bylo by mi líto odtrhnout se od nich, tak jako i hodně jiných mám ta okna dvě :-)))

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
pamatuju si tak leda, jak jsme se byli podívat na cvičení starších žáků co si hráli v písečným lomu na vreždění plynem a atomem. A myslím si že si pamatuju prvomájovej průvod, ale naši říkaj že to mám určitě z televize, jelikož oni tam prej nkdá nebyli...

ale co má tahle povídka společnýho s průvodem?????

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
sakrafix, já si v jedu chvili četl tudle a ještě tu p Pixlích s Colou... a nějak se mi to zmixlo:)

(G)eorge
09. 11. 2003
Dát tip
sakrafix, já si v jedu chvili četl tudle a ještě tu p Pixlích s Colou... a nějak se mi to zmixlo:)

:-))))) to nic, dyk já to věděla od začátku :-)))))

Zuzák
08. 11. 2003
Dát tip
Tedy... až se mi naježily chlupy děsem... :-) Nicméně je to pro mě docela dobrá motivace, abych neusnula na vavřínech a nepřestala náhodou pečovat o své vlastní manželství... Hodně moc ze života, vtipně napsané, přestože ta realita za tím asi moc legrace není.

Dá se na to nahlížet ze dvou stran: Život je kurva, ale prostě to tak je a člověk se s tim musí naučit žít. Život je kurva. Tip

Dero
08. 11. 2003
Dát tip
Ačkoliv mě nikdy Tvá díla příliš nechytla, tady smekám. ***

Bernadeta
08. 11. 2003
Dát tip
To je dost syrový a opravdový. Tady je ale čekanko jediný řešení, a to je rozvod. Možná, jestli se jednou rozvedeš, budeš se divit, jak moc se Ti uleví. ***

ondrech
08. 11. 2003
Dát tip
Tak to je ovšem drsné. Tip

chicoria
07. 11. 2003
Dát tip
Až na pár detilů mi to připomíná můj tejden.-))tip

yoyo
07. 11. 2003
Dát tip
ach jojo :) *

mrzout: nejsi zas až takovej mrzout, že ne? :-))) chicoria: řekni ty detaily, ať se taky pobavim :-))) keko: tak nezuř :-))) yoyo: jojo..... :-)))

uf...az se mi z toho sevrel zaludek...tak dobre naspany, jako bych tam byla s vami... proste tip ad stvn - bez citu? a čo vy si predstavujete pod takýn slvom: cit? myslim, ze asi souhlasim s rebbekou - pusobis opravdu nafoukane - nejenom tady, videla jsem ods tebe uz vic kritik

holky, on neni nafoukanej, to se jen tak zdá, on je pusinka :-)

no dzt ja nerikam ze je, jen ze tak pusobi :_) nemam nic proto Stvn-ovi, jen me prekvapil ten nazor ze je ti napsany bez citu a vserm preknej vikend preju :_))

to mě taky překvapilo, je v tom spousta citu :-) taky ti přeju hezkej víkend :-)

Já jsem si to přečetla a oproti Rowenně sjela rovnou i kritiky. Do StvNa se navážet nebudu, ale teď mě, holky, nezabijte, ale já si také myslím, že čekanka píše velmi dobře a je to záruka určitého stylu, ve kterém si brouzdá. Život. Ale příjde mi, čekanko, už jsem to psala jinde...snad minule, že z některých vět dýchá neosobnost. A nebo nenávist. "Zase mě vzbudil polibkem! Kdyby věděl, jak mu ráno smrdí z pusy, nedělal by to." > co má říkat on? Nedělejme si iluze, že ten mejkap od včerejška je na svém místě a no... Taky měl určitou odvahu... Je to dobře napsaný, je v tom hodně citu, pokud beru v úvahu i ty záporné. Já se radši vyjadřovat nebudu, vdaná nejsem a až budu ... určitě budu přizvukovat až na tenhle textík narazím.* Jo, mimochodem, nejsem namyšlená ..a kdyby mi chtěl někdo něco voškliváckého říkat, tak i já jsem pusinka čekanky, že joooo? :)

DW: Jasně, že seš moje pusinka a taky neřikám, že v tom jsou jen kladný emoce, i když ty by se jistě našly, ne? Ale jsou v tom! Nebo jsem opravdu magor :-))) A to, jakej mám já mejkap....to ať si napíše on, já píšu o svejch pocitech, ne? :-) A já ti budu určitě držet palce, abys nepřizvukovala ani vdaná :-)

Teď je otázkou, co bereš za kladný emoce...Ale ano, ta touha, láska k dceři...našlo by se toho víc a magor nejsi. Jojo...jak si to udělám, takový to budu mít. :)

Ona to právě neni zas až tak docela pravda. V partnerským vztahu na to dělání musej bejt dva. Jinak to nejde.

Ano, to jistě...nepochybně, ale já musím vědět do čeho jdu...mám právo na výběr.

to každej, to ti nikdo neupírá, o tom jsem ani necekla!

No vidíš a já jsem navázala na to svoje a nevykřičníkuj na mě...nebo ti "není do povídání"? :)

ještě přečítám tu mou novinku a mám z toho hlavu zamotanou

Dobře, tak ať se ti ta hlava zase rozmotá. Ahoj.

Už je to snad opravený, tak já si jdu přelouskat toho tvýho Filipa znova :-)

... prostě takovej normální tejden z pohledu "hodné manželky" ... ;-)) Píšeš opravdu skvěle, má to spád, nápad, je tam humor i věci k zamyšlení, jsou tam dokonce i "city!", je fajn takhle potichounku polehounku sledovat ženský pohled na manželské soužití - strasti ubíjející slasti. Jen kdyby se ten manžel mohl bránit a řekl nám co si o tom všem myslí :o) asi by to byla zajímavá konfrontace!

Rowenna
06. 11. 2003
Dát tip
Tak tohle je výborně a skvěle napsané. Myslím, že to nejlepší, co jsem od tebe četla, myslím. Bez příkras, natvrdo, se sebeironií, smutkem, steskem, je v tom všechno, rozpolcenost normální ženský, její touhy, její sny, její obavy.... ******** Žádná touha šokovat. Prostě tak od plic běžný život.

Rowenna
06. 11. 2003
Dát tip
Tedy, Flo, tys mě dostala taky. :-) Já si četla kritiky až po napsání té své.

Daly
06. 11. 2003
Dát tip
no, jestli to je podle skutecnosti..preju pevny nervy!*

IVANOL
06. 11. 2003
Dát tip
Kytičko, je to zábavný. Umíš to vystihnout. Normálně si to jdu vytisknout, abych to přinesl manželce. Budu jí při čtení pozorovat, jestli se u toho bude bavit nebo souhlasně pokyvovat hlavou. *!* jako prase.

Marthin
06. 11. 2003
Dát tip
:-))

StvN
06. 11. 2003
Dát tip
Rebeko, ty jsi tak naivní. Neni nic snazšího, než oklamat ženskou. Sma jsi to pře chvílí četla. Asi se nerozvedu....Stejně tě miluju. Jo, čekanko, nevim co si o tom myslet. Jako bych to od tebe už někdy četl. Myslim, že by mě víc překvapilo, kdybys napsala, že jsi ve druhé třídě seděla s klukem, kterej narozdíl od ostatních při hudebce neonanoval pod lavicí. Dobře napsaný, ale jak je u tebe zvykem, neuvěřitelně chladný a bezcitný.

fungus2
06. 11. 2003
Dát tip
Bezvadné!! TIP

KayTee
06. 11. 2003
Dát tip
drsný! *

:) nejní to zlý ...

Díky všem FLO: Kristepane.....já vim, že jsou na tom jiný i hlř, než já :-) Rowenna: Ale di.....já ani nevim proč a jak jsem to napsala, chtěla jsem, aby to byla povídka, ve který ho zabiju, abych už měla konečně klid, znáš to, když ne doopravdy, tak nějakou iluzi.....ale pak to nějak tak vyplynulo jinak StvN: BEZ CITU????? Je to naspaný bez citu?

drsný. tvrdý. život.

rainman
06. 11. 2003
Dát tip
dobré*...koukám, že Tvůj normální tejden nejni žádná idylka... ...jaký to asi je, když normální není...

guy
06. 11. 2003
Dát tip
***

Consuela
06. 11. 2003
Dát tip
*

P__J
06. 11. 2003
Dát tip
Hmmm, tak jestli tohle je opravdu tvuj normální týden, tak to ti není co závidět...

Šminka
06. 11. 2003
Dát tip
...ufff... *

Stinohlav
06. 11. 2003
Dát tip
Rozehřála jsem troubu a dala do ní pizzu. Mraženou. I s igelitem. Otevřela jsem okna a větrala. Nalila jsem vodu na kafe místo do konvice do friťáku. A dost. Když přišel domu, dostal večeři a byla jsem milá. Asi se nerozvedu. Než šel spát, dal mi pusu a řekl: „Stejně tě miluju“. :)

Hester
06. 11. 2003
Dát tip
ty fakt umíš ***

Beepee
06. 11. 2003
Dát tip
uuuf, drsne, pekne napsane *

Cavalera
06. 11. 2003
Dát tip
*

FLO
06. 11. 2003
Dát tip
Ani nevíš jak ti rozumím! Úplně ses mi trefila do noty. Nad tím, jak jedl z hrnce, sem se opravdu ušklíbala odporem. Představila sem si to u mě doma. Nakonec to vycébrá do postele a pak v tom klidně usne. Připlazí se kočka, vylíže hrnec, kterej nechal u postele a pak mně poblije peřinu. A já tam jenom ležím, čučím na telku a kouřím...*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru