Kosti

Po cestě za plodem nicotnosti
objevil jsem postupně
celou sbírku křehkých kostí,
které jsem si přivlastnil.

11. 08. 2007
1
0
558
Volné verše

Konstrukce letu bez křídel

Výběr

„Forma není nic než prázdnota a prázdnota není nic než forma. “ (Sútra srdce)
I. Nedělní odpoledne
Ten den, kdy se stala ta událost bylo velmi hezky. Vím, že začínat něco takto banálním tvrzením je přinejmenším podezřelé, ale mám nejasný pocit, že na to, co se stalo, mělo počasí určitým způsobem podstatný vliv.

07. 04. 2007
7
8
2977
Povídky

Dům

Výběr

I. Legenda o Domě
Konečně jsem se odhodlal a postavil si Dům. Je to můj vlastní Dům. Doposud jsem nikde na světě neměl žádné místo, o kterém bych mohl něco takového říct.

23. 01. 2007
8
8
3075
Povídky

Kobylky

Pan Cibetka pracoval na farmě již stodvacátým rokem a dosud nebylo lze spatřit takové úrody co letos. Den co den slunce žhnulo a metalo svoje světelné šípy jako neviditelné jehly, bodající pod ostrým úhlem do lebeční krajiny pracantů. Zrovna dneska ránem, když bylo možné zaznamenat zářící kotouč teprve na svém vzestupu a proto jen snepatrnou výhřevností, bylo naměřeno rovných 451stupňů Fahrenheita, což je teplota, při které se samovzněcuje papír. Upana Cibetky však papíru co pole polem nikde a tělo pracanta jest co do jakosti či bodu vzplanutí dosti jiného kalibru.

23. 01. 2007
1
0
975
Povídky

Vysedlé zdivo snědených krámů

Výběr

Vysedlé zdivo snědených krámů jim schránu nemocnou seschlou uvidět ležet larvu lety zavátou Píšťaly nenabyté allegro v šumivých okvětních lístcích zpěvů vkánonu tavících tónů Ustrnout blízko blaha písku ve skráních stavidel zrcadel moří objevů fanfarónů za tmy tmoucí Klaviatur mžiky věků nasává kořeny spouští stonky popouští míchu bezectnou duhu dní Krempou krasů na chrpy shlíží bledě smýšlí ovína vánku vně míchy kmitat připouští kru Cihlu pod kosu kmínem drtí smyčcem tupí bázlivé steny hladin hluků zasklených hadů vkůru kalu

25. 10. 2006
2
4
1086
Volné verše

COITO ERGO SUM

Cosi Obsedantně Iritujícího Třelo Otvor Emanace Rustikální Geometrie Okolo Simulace Uretrálního Magnetismu

25. 10. 2006
0
3
1038
Volné verše
Nahoru