Identita

Samotná tmou kroužím, hledám křídla,jež upadla Tvému životnímu propadu. Na první dojem však zdát se může,že mluvím z cesty pouze. Ale stačí vidět uplakanou tvář, cítit,jak buduješ si kolem ní umělou svatozář. A nemůžeš o mně pravit,že jsem jenom lhář.

12. 01. 2007
0
1
273
Smíšené verše

Setkání, které zavání touhou - dlouhou

Zdravívám Tě každý den,kéž by skončil tento sen. Jenž mě trápí, mučí, týrá,nech hlas srdce být,když zpívá. Zapomeň na mne, už je čas,změnit směr zas a zas. Takhle blouznit nemá cenu,zkus si najít lepší ženu.

12. 01. 2007
0
2
286
Volné verše

Proměna

Zacláníš mi v rozhledu,překážíš mi v rozletu a říkáš,že vše vždy popletu. Zamykám se v komnatě na sto západů,cítím se tak proklatě a zkoumám závadu,kterou neustále na mně hledáš,nechápu, proč si zrovna teď přede mne klekáš. A prosíš jako nikdy předtím,ty věty jako by nebyly z tvých úst,vždyť na ta sladká slůvka držíš půst. Poslouchám Tě rozpačitě,nechce se mi otevřít dveře.

12. 01. 2007
1
2
294
Miniatury, hříčky

Dekadentní aneb poslední střela

Kulku do hlavy Ti dámk narozeninám. Vidět, jak teče krev, chci teďa to hned. Teče červeň tmavá, hustá,která stéká těsně vedle mne. Kulka v kůži zůstala,způsobila ránu,to, co si ze mě dostala,zemřelo již k ránu.

12. 01. 2007
0
1
379
Miniatury, hříčky

Individualita

Láká mě dálka klikatých cest,nudí mě člověk, který nemůže se splést. Zmáháš mou duši tíhou, jež jí slušía zdobí Tě jak hedvábný šál,co si vlaje neposlušně,zatímco ty bys únavou spal. Mé myšlenky jsou jak labutě na jezeře,jsou svobodné a volné,pouze nadutost ostatních je sráží až na dno,kde je samé bahno. Pokud se však zlobou nenecháš strhnout,pak zjistíš – je to vlastně jedno, neb pravdu svou znáš,přestože se často zbytečně namáháš.

12. 01. 2007
0
2
354
Miniatury, hříčky
Nahoru