Zapovídám si stále . . .

Stále si zapovídám. . . myslet na TebeVšak Ty jistě víš .

16. 04. 2008
0
0
323
Volné verše

Podivný chorál

Den pozvolna obnažuje své těloZe šeravého oparujako dělník od vysoké pecevysvobozuje svou siluetuz gejzírů ohnivého deštěTak rodí se každodenostv podivném rozmaru. . . dramatických proměn času .

16. 04. 2008
0
0
320
Volné verše

Vůle Lásky

°Zen je dnes jako šum čerstvého větruv koruně rozkvetlé jabloně . . . Naslouchejjímavé melodii všehobytíZaslechneš slova prastaré písněv níž halena zůstává věčná SútraDo klubka navíjímjejí už téměř neviditelnou nitObraz bytí na barevné paletě časupřináší důvěrné esence pobožnosti oddaných.

14. 04. 2008
0
0
274
Volné verše

O Lásce

O Láscednes mělo by se psátJe sobota pátéhoMájové jitrojaké jen lze si přátPřeháňkou omyté má tvářeje ovoněné květyJe rozesmátéjak mohou jiné být májové dny. Jen o Láscednes mělo by se psátO LÁSCEBohem požehnané. Píšu zde tedyo zcela vyjímečné LÁSCEO Lásce Pavly Francové(Snad odpustí mi. omlouvám se.

05. 05. 2007
0
1
419
Volné verše

Zatím bez názvu

Usedla na pelest postele. Vzápětí se však znovu vztyčila s ulekaným výrazem ve tváři. Byla zmatená…. připadala si jako potrhaný ušpiněný a zmačkaný list papíru, na který se ještě před chvílí mohly psát verše a milostné dopisy a……….

05. 05. 2007
0
2
410
Próza na pokračování

Bráním se........

Bráním se prázdnotěStále víc zahlušen šumyvyschlého řečištěplného haraburdía PVC pytlíkůvisících po větvích keřůod poslední potopy světa. a soudného dneObčas zahlédneš i kondomPosledně ležely dvau vchodu na hřbitovSymboly křížei života. po zmrtvýchvstání KristaCo to za znamení můj Bože. Bráním se prázdnotěPokouším osud šalebnou hrou.

24. 03. 2007
0
0
416
Volné verše

Jen se tak ptám....

Noc komíhá plamenemdobře se přemýšlíve světle svícívždy líp všechno vidívámv zrcadle minulostiČetl jsem zástup básnív modré se tísnilyseřazeny v dlouhé frontěbyly o lásce,smutkubyly o šílené bolestia velké ztrátěale i o jinémtřeba o pírku pod postelí ukrytémči klubku AriadniněA bylo toho ještě mnohem vícĎábel spolu s upíremči sup nad květinouněkomu se vznášela krve bylo prolité. víc než slaných slzK uzoufání je nářeka pláč dětských dušíMožná jsou už i trochu dospělínějak nevímač zkouším pochopit. nerozumímv čem tkví pramen. tolikerého neštěstíOdcizení.

12. 03. 2007
0
0
375
Volné verše

Pod Hukvaldy

Pod Hukvaldypodivný květJe celý zelenýa mezi loňským listíma na prochladlé hlíněten zázrak jaraje stejně podivnýjako socha lišky Bystrouškyv opuštěném lesePár písníznělo pod hradempo šedivých stráníchodněkudslyšíš zurčeníjak voda v potocespěcháa les naslouchá jíPo chladné nocizimomřivě lessvé větve vzpíná. za sluncemk Bohua modrému nebi. Všude tu slyšíšv tom tichém předjařínapětí předehryi tiché zurčení. po zarostlém chodníčkukdyž bučinoudomů se navracíš.

12. 03. 2007
0
0
481
Smíšené verše
Nahoru