_ _ _ _ _?

Sbezmocí otroků a vůlí svých pánů
hrajemeroli pěšáků,
zatímco dáma včernobílém plášti
hraje si na bílých a černých polích.

25. 09. 2009
0
8
1080
Hádanky

Svědomí dávných duší

Vozvěnách času jinak znících bije do očí svědomí
Když matka uléhá na smrtelné lože
pak srdce vjednom plameni taje
a v slzách utápí historii dávných věků

15. 09. 2009
3
90
2568
Miniatury, hříčky

Jak jsem si prdnul v tramvaji

Teď modlím se kBohu
ať udržet ho mohu
a jestli svěrač povolí
ať nikdo se to nedoví

01. 09. 2009
0
80
3855
Vázané verše

Jak správně zpracovat dílo-(vytvořeno za účelem diskuse)

Dříve než sezaměřím na rozbor tohoto tématu, bych chtěl podotknout, že cílem této úvahy,není povyšovat se nad druhé a tvrdit, že pouze já mám pravdu, i když se to možná tak bude jevit, protože mi připadá zbytečné všude psát větu typu:„Podle mého názoru“. Samozřejmě pokud mě někdo přesvědčí o tom, že má pravdu budu jedině rád. Jde mi pouze o to, vyjádřit svůj osobní názor, abych rozvířil diskusi na toto téma možná, se pak podaří, že se společně dobereme kjednotné pravdě, která je podstatou každé diskuse. Možná, že moje názory budou poněkud svérázné, a pokud někdo bude mít pocit, že se budu snažit na něho útočit, předem se za to omlouvám.

29. 08. 2009
0
15
1612
Úvahy

Psát spisovně nebo nespisovně ? A nebo je to jedno ?

Už mě docela začíná štvát, proč pořád někdo kritizuje nespisovnej způsob psaní. A protože né všichni, kdo kritizují autory za jejich nespisovný způsob psaní ve své tvorbě vědí, že to může být záměr, ať už jenom kvůli tomu ,že hlavním hrdinou může bejt sprostej dlaždič nebo kvůli rytmice věty, až pohlubší citový prožitek z díla, rozhodl sem se,že napíšu podrobný rozbor důvodů, proč to tak autor asi píše. Celou úvahu sem rozdělil do několika bodů
1)kritika nespisovného tvaru slovesa „být" a jemu podobných slov v psaném textu.
Myslím si ,že hodně lidí by vraždilo kvůli tomu, když uvidí v psaném textu „sem" místo „jsem"nebo „moh" místo „mohl", ze stejnýho důvodu, jako kdyby někdo napsalpez nebo domof.

24. 08. 2009
2
16
5071
Úvahy
Nahoru