Bytí

Výběr

Bytí
Je zvláštní, že ten klid, mír , smířenost (od slova být s mírem - nikoliv ve smyslu poddanství) přicházejí vždy v tak neočekávaných chvílích. V okamžicích, kdy mám pocit ideálních nebo alespoň dobrých podmínek, nepřicházejí. To je snad jen ztišení, uklidnění. Je to příjemné a snad i blahodárné a potřebné.

26. 07. 2006
1
0
526
Ostatní nezařaditelné

Jen povzdechnutí

Chtěla bych být zlatou rybičkou
a plnit lidem jejich přání,
nabírat z božského menu vidličkou
a nabízet vše, co je k mání.

30. 04. 2006
1
0
542
Miniatury, hříčky

Modlitba

Výběr

Modlitba
Milovaná Zemi, dnes vnímám Tvé laskavé dotyky na svých chodidlech a připomínám si, jak něžně mne přijímáš vkaždém okamžiku svého bytí. Pomoz mi naučit se přijímat věci, které přicházejí vmém životě, sestejným klidem a s otevřenou náručí.
Milované Slunce, stále cítím, jak bezelstně a oddaně zahříváš mé srdce a dáváš mi dar tepla a světla. Prosím, pomoz mi být sluncem vživotě jiných a prozařovat jejich životy stoutéž bezelstností a odevzdaností.

04. 01. 2006
4
0
693
Ostatní nezařaditelné

Na cestě

Tma se vkrádá čím dál dřív a ani přes den se pořádně nerozsvětlí. Všechno je jaksi nebarevné, nevýrazné, stékající se do šedi uniformity. Jen v lese jsou ještě individualisté se zlatými a červenými listy. Ale i oni už své barvy jen stěží prosazují oparem bezbarvosti a nedostatku světla.

07. 11. 2005
1
0
613
Ostatní nezařaditelné

Moment zastavení

Jak málo někdy stačí. Dotyk andělských křídel, tiše znějící hudba, tlukot kapek deště na okna - a je tu chvíle prakticky rok stará. Moment zastavení, vytržení, kdy vše ostatní zůstává stranou, a já se nesu na vlně extáze - ne, já jsem tou vlnou. Nic není, co by mne rušilo, co by vadilo, vše je absolutně dokonalé, nic není nedostatečné, nic přebytečné.

26. 10. 2005
1
0
610
Ostatní nezařaditelné

Nalžovské hory

Rok co rok tudy projíždím a vnímám stromy okolo cesty a výhledy do krajiny jako něco důvěrně známého. Stejný čas, na polích strniště a místy i oraniště. Slunce vše ozařuje už tím měkkým podzimním světlem. A mnou znovu proniká něco, co se rodí uvnitř jakoby samo od sebe - pocit vděčnosti, že je mi dáno tady být, opět směřovat k tomu místu, setkat se tam se svými milými a snad i znovu zatušit ten zázrak spolubytí.

08. 10. 2005
1
0
511
Úvahy

Cesta do Orlovic 2000

Stejné místo, stejný pocit - vděčnost za bytí - jen jiný čas. Rok, dva, tři - kdo ví. Není to důležité. JÁ vnímá kontinuitu svého bytí, JÁ je stále totéž.

07. 10. 2005
1
0
502
Úvahy
Nahoru