Státní vyznamenání

Tak máme za sebou každoroční předávání státních vyznamenání. Tentokrát si pro vyznamenání dolétli i Karel "Včelka Mája" Gott či z Velké pardubické docválající žokej Josef Váňa, jediná škoda, že se téhle události nedožil Železník, s nímž v Pardubicích několikrát vyhrál. Když tak procházím seznam vyznamenaných tak mi tam chybí několik jmen, na které snad dojde v následujících letech. Vždyť už například jenom ministr financí Janota by si za prosazení úsporných balíčků jedno vyznamenání zasloužil, jelikož v sestavě, která na jednáních byla, se prosazení balíčků zdá býti téměř zázrakem.

29. 10. 2009
0
5
404
Úvahy

" K.O.U.L.E. / věc "

Když tak nad tím přemýšlím, "věc" patří mezi nejdokonalejší slova v celém českém jazyce. Dá se jím zastoupit téměř vše. Například v politice se dá tenhle výraz nakrásně využít, stačí se zaposlouchat do předvolebních kampaní, kdy lídři politických stran, ať už modří, oranžoví nebo růžovoučtí, provolávají svá plamenná hesla ve znění: ". hlavní věcí našeho programu.

27. 10. 2009
2
7
1541
Úvahy

Kdo jinému jámu kopá...

Vdobě ekonomické krize se dá říct, kdo jinému jámu kopá, není nezaměstnaný. Ale čím ten člověk může být. Buď brigádníkem, zahrádkářem nebo třeba hrobníkem. To je jedno zpovolání, ve kterém máte největší klid na práci.

22. 10. 2009
1
5
378
Úvahy

Jsem Čech...

Jak začít. Nejspíš konstatováním, nejsem Čech, su totiž Moravák jak poleno, ale být Čechech, jsem na to hrdý, jelikož na naší republice je toho tolik zajímavého a poučného pro ostatní národy. Například když si Český turista vyrazí do USA a nějaký Američan se jej zeptá odkud je. To potom začne Čech "rukama-nohama" mixovanýma s lámanou angličtinou odpovídat, že je zČeské republiky.

01. 10. 2009
1
6
418
Fejetony
Nahoru