Poesie

Když vcházíš do mých dvěří, za slunce západu,
skláním tiše hlavu, prázdnou, bez nápadu.
Jakýsi záblesk mihne se v tvé dlani,
oba si pokorně čekáme na svítání.

08. 01. 2013
1
1
536
Volné verše

Les

Dívka utíkala lesem jako o život, po nohama jí praskali větve, šustilo listí. Navzdory své snaze však osudu neunikla. Osudu nelze uniknout.
Kdosi po ní ze tmy vyskočil a srazil ji na zem.

30. 12. 2012
0
2
274
Povídky

KMADismus

Prý píšu příliš negativisticky, tak jsem se rozhodl, že zkusím napsat i nějakou optimistickou věc. Začnu tím, že vám sdělím nevyvratitelnou pravdu, a sice žena průjem je nejlepší běh. Tedy ne že by přímo pomohl zbavit se průjmu, je to však ta nejbezpečnější a nejrozumnější věc, jakou v tu chvíli můžete udělat. A když to stihnete na záchod, je to potom důvod kradosti.

19. 12. 2012
3
4
518
Volné verše

Festival

Když jsem si kupoval lístek na nový letní festival snázvem Music-mixed-session, netušil jsem, kolik sil mě bude stát vůbec projít vstupní branou. Teď jsem stál na nevelkém plácku a kolem mě bylo rozprostřeno vrůzných vzdálenostech šest stanů. Zprvního se linula opileckým hlasem zpitého folkového rádoby kytaristy lidová píseň- Išla Marína, do cintorína, vruce láhev vína, vdruhé solvína…-, zdruhého stanu se vrytmu zkvákadlované synkopické kytary nesl rychlé blábolivý zpěv- Terezka, včera u Tesca, vjedný ruce whiska, vdruhý termoska, venčila pejska, protože tohle je ska-ska-ska-ska-skáááčková kapelka…-, ze třetího se vsilných metalových melodiích (hraných vdisharmonické as dur) ozýval chraplavý řev- Kde andělé pláčou krvavé slzy a kde démoni močí koncentrovanou kyselinu peroxodisírovou…-, další stan (punk)-prdelí, prdelí, zakousnu tě prdelí…-, romantická akustická melodie-Láska, to slovo čechrá větrem kapky rosy, jak zatleská, když uslyší zpěv kosí…-, nudný tahavý country song-do Červeného údolí, můj kůň mě vede snevolí, pak srdce zabolí…- a tak dále. Zjistil jsem zajímavou věc- když se podíváte kseveru a pak se prudce otočíte kjihu, všechny písničky se slejí do jedné a vznikne něco jako- Išla láska do Tesca, kde pak prdelí zatleská.

29. 11. 2012
1
0
288
Miniatury, hříčky

Dětský pláč

Potkával jsem tu ženu většinou na schodech. Bylo to ubohé stvoření. Znedostatku obrazotvornosti mě pro její vzezření nenapadlo jiné přirovnání než šedivá, věkem sešlá myš. Navzdory svému věku (nemohlo jí být víc jak třicet pět let) chodívala nahrbená, dýchala přerývaně a sípavě, často kašlala.

28. 11. 2012
2
0
462
Povídky

Duše

„Velectěný Pane soudce, znovu Vám opakuji, že tento proces je zcela zbytečný, neboť na rozdíl od Josefa K. , já o své vině ani vnejhlubších zákoutích své duše nepochybuji. Opakuji to stále znovu, že se přiznávám ke všem obviněním, která na mě byla uvalena. Ano, sprostě jsem dne 23.

31. 07. 2012
2
5
510
Povídky

Polární noc

Listy zdeníku nalezené ve vyhořelých troskách arktické základny na Špicberkách
16. listopadu
2:06
Byl jsem probuzen a okamžitě odveden na sál. Jeden zAngličanů byl nalezen před vraty základny zraněný. Oblékám se do svého chirurgického pláště a zběžně črtám těchto pár řádek do deníku.

28. 07. 2012
0
5
708
Povídky
Nahoru