Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

16. SUPERKOULE - (pohádka) - dílo č. 3

30. 03. 2011
1
3
724

Byla jedna holka, ještě docela mladá, ale pyšná a zlá. Maminka si s ní nevěděla rady a tak ji vyhodila z domu. Tam se dívka musela začít starat sama o sebe. Protože však byla pyšná, nikdo se s ní nechtěl bavit. Sedávala sama v nádražní hale hlavního města a snila o tom, že si s ní někdo aspoň pohovoří. Když chtěla, aby jí někdo něco dal, musela sklonit hlavu a poprosit a to ji tak dožralo, že se začala přetvařovat, až se z ní nakonec stala hodná žebračka doopravdy. Uměla to tak dokonale, že dokonce žebráním zbohatla natolik, že si potom zase mohla dovolit chovat se pyšně a nesnesitelně. 

Už to ale nezkoušela. Opět si začala vážit maminky i rodiny a stala se váženou dámou, která se věnovala charitě a už nezneužívala svoji moc, nýbrž pomáhala všem, kteří to potřebovali a tak ji všichni milovali. Je otázkou, zda to myslela upřímně, nebo ji k tomu donutily okolnosti a strach z toho, že by se její nepříjemná situace mohla opakovat. Protože však vítězí dobro, věřme, že se opravdu poučila.


3 názory

Šavel
31. 03. 2011
Dát tip
chachá t*

Lakrov
30. 03. 2011
Dát tip
Tohle je stručně sepsaný námět a obsah. Teď už zbývá jen udělat z něj pohádku :-) Přeju hodně štěstí a fantazie.

Muamarek
30. 03. 2011
Dát tip
Tady mi chybí jednak konkrétní pohádková postava a jednak nějaký příběh, jakýkoli, natož zasazený do dnešních dnů. Co dílo splnilo, že zaplnilo relativně malý prostor... Marek

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru