Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hruškojed

16. 12. 2014
2
2
511

V neskonalé úctě ke kuchařkám našich babiček

Hruškojed

každý den ráno lační,
jak den si udělat krásný.
Začíná s prázdným žaludkem,
nezatížen žádným předsudkem,
otvírá překrásnou kuchařku,
kde recepty jdou jak na dračku.

Gurmánská to generace
žádá přesné informace,
jak omáčka se mýdlem tuží,
jak biftek vyrobíš z kůží,
jak chardonnay vykvasíš z octa
a oběd pro pět uvaříš do sta.

A po tom předobrém obědě,
na gauč se Hruškojed natáhnout dovede,
pro sebe dá si nejvyšší známku,
zas jednou hodoval
jako princ na zámku.

Pohlreichu, Vaňku, Sapíku,
tys vařit viděl jen z rychlíku
a protože z dobou nejdeš,
vaříš jen pro zbohatlou verbež.

A i když se chutě Hruško-jedu s časem mění
tak složité to zase není,
co z toho vlastně pramení ?
že se mu v ježka hovno promění.


2 názory

špičkové pungere......módní je alternativní...už i ve vaření......ale to od babičky stejně chutná nejlépe...:-):-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru