Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kuchyňské rozhovory - Mrkev a kapusta

11. 03. 2017
0
0
650
Autor
Gustavo

Mrkev a kapusta

(18.9.2015, pátek, oběd)

(účastníci debaty – MUDr. Benda, Ing.Martinovský. Na stole oběd přinesený v jídlonosiči socialistické výroby. V talířích polévka ze školní jídelny)

 

MUDr.Benda:"Co to je?!"

Ing. Martinovský:"Polívka. Ze školy."

MUDr.Benda:"...pytlíková."

Ing. Martinovský:"Těžko říct. Nevypadá."

MUDr. Benda zamručí:"No, za chvíli uvidíme..." (pozn. autora – tchána jakákoli pytlíková polévka dráždí v krku a začne kašlat). A co je to vůbec za polévku?"

Ing. Martinovský:"Řekl bych, že kuřecí vývar s kapáním a zeleninou."

MUDr. Benda:"Je tam mrkev..."

Ing. Martinovský:"No."

MUDr. Benda s despektem:"A tohle?!...růžičková kapusta."

Ing. Martinovský:"Jo."

MUDr. Benda: „To ti naroste vole."

Ing. Martinovský:"Co? Po kapustě?"

MUDr. Benda:"Zajisté! Růžičková kapusta obsahuje Strumigény."

Ing. Martinovský:"Cože obsahuje?"

MUDr. Benda:"Strumigény. Podporuje růst strumy. Potlačuje hormon štítné žlázy."

Ing. Martinovský:"A to je jen v té růžičkové kapustě? To není v ničem jiném?"

MUDr. Benda:"Nevím. Já vím, že je to jen v kapustě."

 

Ing. Martinovský a MUDr. Benda dál mlčky jedí polévku. Tchán nekašle. Polévka patrně není pytlíková.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru