Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seKuchyňské rozhovory - buňka
Autor
Gustavo
Buňka
(3.2.2019, neděle odpoledne)
(Účastníci debaty - MUDr. Benda, Mgr. Marie Martinovská, Ing. Martinovský. Na stole je lahev červeného vína, talíře od oběda, svícen ve kterém hoří bílé svíce. Místností prostupuje vůně kávy z kouřících šálků)
Ing. Martinovský:“Krásně voní ta káva. To je ta kolumbijská, že?“
Mgr. Martinovská:“Ano.“
Ing. Martinovský:“Je dobrá. Tu budeme kupovat.“
MUDr.Benda se napije:“Jo, je dobrá.“
Ing. Martinovský:“Že vy jste zase v noci nechal puštěnou televizi. To bylo slyšet až dolů k nám ta vaše televize."A dodá:"televize Noe.“
MUDr. Benda:“Mají tam zajímavé pořady.“
Ing. Martinovský skepticky:“No nevim. Je to příliš jednostranný pohled na svět. Darwinova teorie vývoje druhů. O tom tam toho asi moc neřeknou. Musím říct, že je mi stále bližší, že jsme vznikli postupným vývojem, než že člověka vzala nějaká velká ruka a takhle ho postavila na Zeměkouli.“ A pohybem rukou zeshora položí lžičku na stůl.“
MUDr. Benda:“Darwin má dost mezery v té teorii.“
Ing. Martinovský:“To sice má, ale je to logičtější.“
MUDr.Benda vrtí nesouhlasně hlavou:“A jak vznikla ta první?“
Ing. Martinovský se usmívá:“Já nevím. Kdybych to věděl, tak mám Nobelovu cenu. Z nějakých kyselin.“
MUDr.Benda:“A to ti připadá logičtější.“
Ing. Martinovský:“Rozhodně víc, než že mě vytvořil nějaký fousatý dědek. Ha ha.“
MUDr. Benda:“Ty seš jak Oparin.“
Ing. Martinovský:“Kdo? To bude nějaký sovětský vědec, že? Já ale mluvím o Darwinovi.“
MUDr. Benda:“Jo. To jsme se učili na škole. Říkal, že buňka vznikne z mezibuněčné hmoty, ale nedokázal to…“
Ing. Martinovský ho přeruší:“Ha ha, vědec…!“
MUDr. Benda pokračuje:“A pak tvrdil, že buňka je ideologický nesmysl.“
3 názory
Taky se vždycky těším na náhledy k vašemu kulatému stolu.
Oparin s Darwinem a Noem, ehm, božská trojka.
Tak tady jsem se zasmál. Ten rozhovor neměl chybu
Vlastně bych mohl shrnout, Tvé dnešní "literární menu." Měl si nějak dlouho pauzu a už mi to docela scházelo. Bylo to fajn.