Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prostá

18. 06. 2024
1
3
109
Autor
Litarts

-

slova

spousta

soustav

-

čistá 

místa

přístav

i stav

-

´zvěstná´

jest ta

hlásná

halasná

jistá

-

zůstat

stát

ustát

ústa

-

pustá 

jsou ta

pouta

kouta

-


3 názory

momoi
před 4 měsíci
Dát tip Janina6

S tím obsahem si nejsem tak jistá... tedy, chápu dobře, že jde o zahuštění, zbavení se balastu, tím asi větší údernost textu, obsahově ale podle mě nelze říct víc jen formou..to jen tak co mě napadá, nemám to moc promyšlený. Protože... jen jako rychlá asociace k první... "slova spousta soustav" (ty jako autor můžeš mít dojem, že říkáš něco, o čem na první pohled není sporu)... ale já se dostala k sluneční soustavě, hvězdám, nějaký formě nemožnosti úplného porozumění (po obsahu slov), ke strojům... slova u strojů... návodky, technologický postupy, správných uchopení předmětů (slov), se kterými je nutný dál pracovat, jinak z toho bude zmetek. A takhle bych asi dokázala popsat každou, ale nechci zatěžovat zbytečnejma kecama, jen že mě zaujalo, cos řekl. 


Litarts
před 4 měsíci
Dát tip

Díky momoi,

zabývám se různými formami rýmovaných veršů. Tato básnička patří ve výrazech k těm nejúspornějším. Je založená na dvouslabičných, heslovitých verších, v jednou případě je použito jedno a trojslabičného verše. Všechny výrazy mají svoje rýmy. Jde o minimalistickou formu, ve které je ještě možné vyjádřit plnější obsah. 


momoi
před 4 měsíci
Dát tip Janina6

Vlastně jo... čistá - místa - přístav... a ustát ústa... to je krásný


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru