Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Básníkova

22. 06. 2024
0
5
146
Autor
Litarts

-

Tichá voda břehy mele

a ta prudká strhává...

-

...čte si tiše, co v ní píše.

-

Co to zase meleš z ticha,

ozve se zprudka pleticha.

-

Pýcha něhy hlodá cele...

-

...jak si dál ta slova hravá,

smlouvá v práva i v nich klišé.

-

Zve své směle, z nouze stroze,

proto zdá se, nával spíše.

Tak zní zpráva, k básni nová.

-


5 názorů

momoi
před 2 měsíci
Dát tip

Na mě to působí už dost útržkovitě a těžko se mi v tom hledá nějaká nit, jako by ty pomlčky byly zároveň trochu oslí můstky (hlavně ke konci), ale možná je tam vazba, kterou nevidím. Líbí se mi začátek. Ona by tu podle mě i uspěla, jen Litars prostě je na většinu zdejšího osazenstva moc sólista :)



Litarts
před 2 měsíci
Dát tip momoi

Pane Voříšku,

pro někoho obstojí, pro jiného neobstojí, ostatně jako každá báseň každého autora, ale aby si ji zde přečetlo více lidí, tak jsem ji opatřil i komentářem do rubriky Kritiky. Básnička má jasný, byť trošku neobvyklý charakter a obsah. Experimentování v poezii (od klasických forem) je v trvalém zájmu mé tvůrčí práce.  


Správně jsi vycítil, že básnička sama neobstojí a musel jsi ji opatřit vysvětlujícím komentářem.


Litarts
před 3 měsíci
Dát tip

Báseň s kritikou v básni 

V tomto textu spojuji v ději verše, započaté známým příslovím, s doprovodným komentářem k nim a s hlasem vlastní i pomyslné cizí kritiky na ně, v celkovém básnickém zpracování. Ve formě je opět uplatněna technika kompletní prorýmovanosti výrazů různými druhy rýmů, v různých kombinacích koncových, čelních i vnitřních, prostupujícími textem básně. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru