Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

hodno

23. 07. 2024
0
3
99

Všichni máme možnost změnit svět jenom tím když na sebe budeme hodní aby se i politici řídili hodnem vlastně celá společnost by na něm měla být postavena i naše myšlení a životní činy pak bychom byli bohem.


3 názory

Aru
před měsícem
Dát tip rovnátka se žloutenkou, Benetka

existují určité disclípiny jako etika, rétorika, školy ale raději dávají přednost fyzice, matice, chemii, apod. a ani tyto předměty nejsou učeny formou ve které by škola chtěla po dětech, aby si osvojili základy takříkajíc komunikace a slušnosti, např. rétorika jde zahrnout do jakéhokoli předmětu změnou přístupu k dané látce.

celé je to o změně myšlení a toho evidentně společnost není schopna, ani není na to připravena jako celek začít formováním dětí, neboť návyky si člověk osvojuje pravě v dětství, tudíž ono hodno tu nebude a zvlášť v tomto státu hodně dlouho.

všichni máme teoreticky možnost změnit svět, ale praxe je taková, že člověk v dospělosti se svých návyků těžko zbavuje, dokonce hektický styl života bych řekl, že spíše nutí do určitých zaběhnutých kolejí ve kterém je méně času na druhé a tím méně na sebe.

rozhodně je to o celospolečenské změně myšlení co je hodnotného v praxi v dané společnosti a z tohoto pohledu je to spíše prodej/nákup a výroba, kde ti lidé pracují a zabývají se tím denně.

na tak zásadní změnu myšlení není společnost prostě připravena, maximálně jednotlivci a to ještě spíše s odporem většiny.


Norsko 1
před měsícem
Dát tip Benetka

Bože, to je blbost


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip Zajíc Březňák, toot, Benetka

Švejk říkal, "Člověk by chtěl být bohem, a je hovno, kamaráde"...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru