28.10.2008 22:04 K dílu: Jak ženy myslí Depresista
Je velmi zajímavé, jak to tvrzení o házení perel sviním funguje nadčasově a u většiny věcí. Často mne až fascinuje, kolik je lidí, kteří nepoznají pravdu od lži, použitelná fakta od nesmyslů a kteří jakýkoliv text jen používají k zamachrování a kdybych sem vyblil totální hovadinu, tak by se jejich reakce nelišily. Vaud : ty hledáš nafukovací pannu a ne ženu. Pokud hodnotíš ženy jen podle vzhledu a muže jen podle toho jak vypadá jejich partnerka, pak je to o nějakém dost velkém mindráku. Z tvého machrování je to zjevné. Mám partnerky dvě, řekl byych, že jsou to z žen ty lepší a ten text mi odsouhlasilo cca 30 kolegů, kteří o ženách v reálném životě na rozdíl od studentů něco vědí. Ale nemyslím, že by to hrálo roli. Jen to utvrzuje v tom, že rozdávat životní rady zadarmo hlupáčkům je blbost :) řádek : Pokud chceš lézt někomu do zadnice, tak prosím ne pod mým textem. sparkie : Obdivuji tvou schopnost sebereflexe :)) .. jak píšu výše, většina žen žádnou nemá a vidí se zcela odlišným pohledem než je reál (nemyslím vzhled, ale činy, morální kodex, modely uvažování). Většina žen nepřemýšlí a řídí se pocity. A ty máš pocit, že to o tobě není. Tak to použiješ jako argument. Protože tomu samozřejmě hluboce věříš. Sranda :))
22.10.2008 23:19 K dílu: Úvahy Karla Marxe Depresista
StvN : A v jiné době by to bylo "No alespoń máme ten fašismus" .. taky s proudem :) sparkie : Moc jsem nepochopil co tu proklamuješ. Asi jsou ti mé myšlenky nepříjemné a přitom jsi přesvědčena že právě ty jsi ta jedinečná, která není stádo a není ovládaná. Pokud chodíš do práce, máš děti, díváš se na televizi, potkáváš lidi a používáš peníze, tak je to vyloučeno. Mysli si to ale klidně dál. Nedostatek sebereflexe je to, co dělá stádo stádem :)
21.10.2008 01:28 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
:-)
18.10.2008 00:55 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
Jéé to je legrace :) Jak štěkavej pejsek. Ty se mne snažíš vyhnat nebo urazit ? Jak záslužné. Až vyženeme všechny, tak tu zůstaneme jen my neschopní.. Neoznačuji za hloupé všechny. Už tady mám své publikum, které mi dává typy a chválí texty. Protože je pochopili. Nemusí to chápat všichni. Nemám průměrné IQ ani schopnosti. Když chci něco sdílet tak ne s každým pitomcem. Tohle je spíš sonda do lidské blbosti, o které chci napsat a o tom, že internet dává prostor looserům aby mohli machrovat. Vrcholem sprostoty a nedostatku pokory je současná generace mlaďasů, ale to se spraví. Je to jen hraná sebedůvěra. No nic, jsem na tuhle generaci zvědav. Bude válka, chlapče, bude válka :) A s tím rigidním pravopisem u defacto mrtvého jazyka jako je čeština je to taky komické. Ty bys okřikoval i Vančuru viď ?
18.10.2008 00:36 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
katugiro: Milý hochu, jdi si číst Blesk a machrovat se slovníkem mezi ostatní tobě rovné, ale co mi píšeš beru v kontextu jako zcela bezcenné. Co se mi to snažíš říct ? Že všechno špatně ? Ó jak originální. A zapomeneš dodat, že jen podle tebe a říct co je tvůj obor ? školák ? Víš, že tenhle druh nevyváženého hodnocení je pro slabé duchy naprosto typický ? Ale že vůbec ztrácím čas s někým jako jsi ty :) Jsi rád, že se s tebou někdo baví viď ? Odjakživa šlo o myšlenku. A hodnocení díla se zásadně neodvíjí od jednoho blba, který ji nepochopil a raději to ani nepřečetl. Kromě hlouposti jde i o lenost. Obě ty vlastnosti kritika šlechtí :)
18.10.2008 00:17 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
katugiro : jsi drzý. Na rozdíl od tebe, já běžně publikuji. Ty si klidně machruj, pokud ti to pomáhá :) Jen ti radím, nikomu nezakazuj psát a nikoho se nepokoušej demoralizovat nebo pokud je peklo a bůh, tak si tě po životě někdo podá. Nedovedu si představit nic horšího než hlupáka, co bude jiným tvrdit, že on dělá normy jak oni mají psát a že to nemají zkoušet pokud jim to podle něj nejde. Ubohost nic víc. Jen na okraj, je ti 17 nebo 25 ? Chodíš do práce nebo do školy ? Už jsi něco publikoval ? Prodávalo se to ? Máš děvče ? Máš co říct ? Nebo se s tebou nidko nebaví a tak sedíš tady a útočíš na ty kdo přijdou pod záminkou, že ti jde o něco o co ti zjevně nejde ? Napsal jsi snad něco k dílu co by v kontextu obstálo kromě toho žes ho nečetl a žes ho nepochopil ? Já nejsem ten, kdo tady uráží autora a zbaběle se schovává.
17.10.2008 21:17 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
katugiro, StvN : Ale no tak chlapci, opakujete se :) .. už podruhé .. jeden to nedočte, tak to teda nedočte i ten druhý a podsouvá mi, že to nikdo nedočte (což není pravda). Jednou píšete posudky, tak je slušnost přečíst celé dílko, které soudím, zvlášť pokud má jen jedinou stránku. Jinak nemáte jako kritici na literárním serveru co dělat. Číst to nemusíte, ale pak nepište kritiky, protože s tím nejste obeznámeni (soudce taky nesoudí dokud si nepřečte spis). A pokud si chcete zamachrovat, tak se nezaštiťujte schováváním za "kritiku" a rozebíráním mne a mého díla ale na férovku napište "já jsem nejlepší" a "kdo něco napíše kromě mých kamarádů, ten je vůl a tomu to strhám a ani to nebudu číst" .. Sami snad vidíte, jak je to ubohý .. ne, že by mi to vadilo. Ukazuje to místní úroveň. Jinak to, že je standart kritizovat něco, co jsem nečetl, snad nemůžete myslet vážně. Víte co můžete způsobit škody u lidí, kteří to třeba nedali předtím přečíst normálním lidem, kteří to ocení, ale jen arogantním machýrkům kteří si hrajou na něco co nejsou ? Co když vás někdo vezme vážně a přestane psát ? To mi totiž přijde jako jediný zjevný cíl vaší exhibice. Co je avízo nevím, posílejte si je mezi sebou sami :)
17.10.2008 01:38 K dílu: Lidi jsou "svině" aneb VOLBY Depresista
papouch: Bóžinku ty nejhloupější posudky tady dostávám zásadně od adminů .. jen zírám. Vždyť jsi to vytrhnul z kontextu .. nevšiml sis ? Má to přes stovku řádků a ty vezměš něco seshora a něco zespoda a divíš se, že je to dle tebe v rozporu a vítězně mi to omlátíš o hubu :)) .. co je to tady za lidi ? Jo vlastně přesně ty, o kterých píšu, chodící mindráci, co se musí nad někoho vyvyšovat hlavně že dostali funkci (tentokrát kritickou). Nebo se mi snad snažíš pomoct najít správnou cestu jak psát lépe ? Nebo jen otrávit a zamachrovat ? Tohle je učebnicový příklad, viz pořad "jádro" o lidské blbosti a demagogii, jak se pracuje s textem protivníka, pokud na něj nemáme a chceme mu ublížit, tak vytrhnout z kontextu a označit ho za pitomce a sebe za génia. Nepíšu sem abych někomu simuloval protivníka. Píšu si svůj článek a zajímá mne co by kdo napsal jinak nebo s čím konkrétně je problém souhlasit. To se tady ale asi nikdy nedozvím. Jinak kdo vybírá adminy ? Podle čeho ? Kolik jim je ? To už je třetí co mne fascinuje svou bohorovností a samolibostí .. Kromě toho i kdyby to bylo v rozporu, tak to se v próze smí ..
16.10.2008 23:31 K dílu: Lidi jsou "svině" aneb VOLBY Depresista
Tangens_Omega36: Budeš se divit, ale ne všem je to tak jasné jako tobě a mě. Spousta lidí je přesvědčena že jsou to všichni "sqělý lidišky" a takové ty nicky končící "ček" které většinou patří dámám, tak předvádějí na běžných serverech ryzí exhibici pokrytectví a nesebekritiky .. když to vidím, tak se občas rozplamením a napíšu jak to je :))
16.10.2008 23:29 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
Tangens_Omega36 : jojo já to stejně píšu pro sebe a jen mne zajímá odezva, zda někdo nepřipíše něco podnětného. osobních útoků a machrování na každého, kdo je trošičku vidět a urážka každého výtvoru kromě výtvorů kamarádů, které se chválí i kdyby to byl děs, to je běžná psychoterapie většiny diskutujících na netových serverech, kteří se spíše seznamují a socializují. Nedělám si iluze. Spíš jsem čekal, že tu bude i nějakej spisovatel a dá člověku tip, co by udělal jinak, jak by to zlepšil, v čem vidí rezervy, v čem vidí správnej směr. Ale už jsem pochopil, že spisovatelé asi neseděj tady, ale píšou na kšeft :)
16.10.2008 23:24 K dílu: Jak se dělá SEX Depresista
Tangens_Omega36 : Tohle mělo bejt do příručky a vzhledem k tomu, že ty knížky budu tisknout a vázat sám, tak se snažím, aby to bylo co nejstručnější. Jinak co se týká příruček, tak bychs e divil, kdyby byla nějaká, která řeší že jde o psychické rozpoložení a bez skrupulí odkryje mylšení žen. větinou řešej buď tělocvik nebo menstruace a odlišnosti a nebo pohlavní choroby či odchylky a praktiky.
16.10.2008 23:20 K dílu: DĚTI, sex a peníze Depresista
Tangens_Omega36 : Řeším situaci, zda si pořídit dítě z rozumu. Tak jsem to posatvil čistě pro a proti a co mi to dá. A zjistil jsem, že může být hrozně fajn to přechodné období kdy k tobě vzhlží malý capart a kdy mu dáš to nejlepší ze sebe pokud máš na něj čas a pokud ještě nejsi stár atd .. Bohužel DNA se rekombinuje (tedy nikdy nevíš, zda se ti nenarodí vzteklý debil či idiot) .. a náklady na dítě jsou cca 2 milióny za 20 let a všechen volný čas a nutnost žít se samičkou a poměrně dost riskovat a to jsou dost drsné oběti, aby to mělo smysl pokud se pak děcko sebere a jde do háje s tím, že jsi pro něj jen obtížnej dědek. Vím, že to zní hloupě a vím že je to sobeckej přístup a málokdo to tak řeší. Ale já si fakt myslím, že třeba v tuhle chvíli mám absolutní moc nad tím, zda nový život bude či nebude. Tedy by logicky mělo být respektováno, že jsem život dal a něco bych z toho měl mít a ne, že to byla moje chyba. Ale když to zvážím kolem a kolem tak klady nepřevládají. Takže život nebude. Je mi to samotnýmu líto, ale co se dá dělat. Připadám si skoro jako vrah. Jak pak mám bejt optimistickej :((
16.10.2008 20:23 K dílu: Lidi jsou "svině" aneb VOLBY Depresista
moorgaan : Definuj slušného člověka. Dodržuje destaero ? nebo jen mluví slušně ? nebod ělá co se má ? když ho pošlou vraždit tak bude vraždit? Když mu předtím dá zástupce jeho víry požehnání ? je to slušný člověk ? Jsme jen loutky a jako celek pěkné svině. Za lidstvo mluví skutky a ne proklamace. Když čtu hitorii, vstávají mi vlasy na hlavě hrůzou. A je jedno jestli je to 50 let zpět nebo tisíc. Nejkrutější zvířata. Zabíjejí z rozmaru. A nejen to.
16.10.2008 14:19 K dílu: Jak se dělá SEX Depresista
brek: Duševní stryptýz je pěkná věc, ale neosvědčil se mi. V knize možná, na netu v žádném případě. Fikce hodnocvěrnosti tam je pro ty, kdo mají s čím srovnávat. Ale předkládat reál bez filtrace a jít do detailů a pak se stát obětí honících zamindrákovaných moralizujících psů, kteří jsou hrdinové jen na netu, to už se mi jednou stalo a stačilo. Od těch dob je mezi dílkem a mnou mírný odstup. A mám v úmyslu to tak i nechat.
16.10.2008 13:00 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
Laura Eleonora : To mělo být aby chlapi s děckama nepospíchali :) Má to být výchovná záležitost. Tebe jsem tím podrtit nechtěl. Subjektivně děcko ženu "naplňuje" a dává smysl životu. vindal drámo : Celek složenej z "banálních" postřehů může mít nečekaný dopad. Psal jsem vymyšlené věci a mohu říct, že lidé vždy reagují mnohem více na to, co je z vyseknuté reaility a je v tom podsunuta a opodstatněna tvá myšlenka a tvůj způsob vidění, postřeh, jedinečnost. Bulgakov si taky vymýšlel jen minimálně 95% se opíralo tvrdě o realitu a zkušenost a jak se to pěkně čte a jak je slavnej :) Nevěřím na fantasmagorie kvůli originalitě a umění. katugiro: Prostě ti to nesedlo, chápu. Děti a vztahy neřešíš, porod tě nezajímá, o filozofii se taky nějak moc nestaráme a nemáš vizi jak to má vypadat dobře, jen mi řekneš, že je to špatné. To může napsat každý. Ale kritik by měl říct, co lze vylepšit a jak. U tebe je to velmi subjektiuvní a snáze než originál lze rozebrat tvou kritiku, jako že je dost mimo a velmi subjektivní. Nepíšu to jen pro tebe. Píšu to pro čtenáře. StvN: Uznávám formální výtky, ale z toho co kolonky nabízí to bylo nejblíže. Je to jedna z kapitolek knížky, která se bude jmenovat "Takhle to vidím", tedy subjektivita je alfa omega textu. Njesem právník, nebudu zvát obě strany :) Zajímá mne dopad na čtenáře a jejich rekace, proto jsem to sem hodil. Mám otestované neliterární diskusní servery s "normálními" čtenáři, kteří až na teenagery to obvykle do konce dočetli a ti starší (a hlavně muži) to velmi ocenili. Myslím, že zde je určitá degenerace, když mám něco rozebírat, musím to přece vnímat jako celek nikoliv přečíst fragment a snažit se to zhodnotit. Chápu, že jsou tu běžně podstatně kratší texty či poezie a velkým písmem, takže jde o zvyk. Ohledně roztříštěnosti, mělo to být komplexní a určitý pokus o specifický až drsný humor tam je. Demagogie v literatuře se běžně vyskytuje jen se jí říká stylizace. pokud chci věc prodat, musí tam být slůvko SEX aby zaujala (marketing) - když napíšu elaborát o výchově, nikdo ho ani neotevře.
16.10.2008 01:51 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
vindal drámo : dej mi odkaz na úvahu, která je dle tebe super. Mám si vymýšlet ? Psát o ničem ? Fantazírovat ? Exhibovat ? Proč by to kdo četl, když to nemá informační hodnotu ? Umění pro umění ?
16.10.2008 01:45 K dílu: Výroba, SEX a výchova vlastních dětí Depresista
katugiro : Dobře a jak bys to teda napsal ty ? Že děti se sexem nesouvisí ? Oprav mi ten odstavec a napiš jak to má být podle tebe .. a chlubit se tím, že jsem něco nedočetl taky nic moc. Johana Baesil : Co přesně ? Ale neříkej, že to není napsaný zajímave :)
16.10.2008 01:26 K dílu: DĚTI, sex a peníze Depresista
Japan: škoda, že není hned jasné, že se tě děti opravdu ještě dlouho týkat nebudou .. kolik ti je ? Kritiku ?
14.10.2008 23:53 K dílu: Jak ženy myslí Depresista
Zrovna Nietscheho jsem tímhle dílkem oslavovat nechtěl :) Je to spíš o subjektivně položeném pozorování asi něco jako když pozorujete ještěrku. Co dělá, jak se chová, co se od ní dá čekat. Neřeším, co by měla "správně" dělat a zda se jí bude líbit co o ní píšu. Ani to není žádná obžaloba nebo posudek, kde se dá prostor pro názor i kočkám psům a koroptvím ani dobré / špatné jak to chápou některé čtenářky. Ani to není pokus o soud. Jen jsem sjednotil pohled na těch cca 15 žen co jsem hodně dobře poznal a těch 30 co jsem znal z okolí a zobecnil, co zobecnit šlo. Určitě jsou výjimky, ale i fakt, že příspěvky přesně korelují s tím co píšu mi potvrzuje, že jsem to vystihl snad dobře :)
14.10.2008 23:46 K dílu: Jak se dělá SEX Depresista
Chci napsat knížku o životě. Měla by inspirovat i donutit přemýšlet. Když nebude provokovat, lidi to přežvejkaj a půjdou dál a zbyde nějaký matný dojem. Chci aby se to vybavilo až ta situace v reálu přijde. Rád bych dílko, který buď nadchne nebo sestřelí ze židle.
Nahoru