Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seKuchyňské rozhovory - Krevety
Autor
Gustavo
Krevety
(24.2.2021, pátek poledne)
(Účastníci debaty – Ing. Martinovský, František Martinovský, t.č. v septimě na gymnáziu. Na stole stojí miniaturní vázička s jednou sněženkou, dále 3D pero, několik plastových úlomků materiálu pro 3D pero, malý notebook Dell a nakousnutý krajíc chleba.)
Ing. Martinovský stojí u kuchyňské linky: „Franto, dáš si taky krevety? Tedy, budu dělat rizoto s krevetami.“
František Martinovský: „Fuj!“ Otevírá mrazák a bere si zmražené rybí filé. „Je tady snad moře? Není! Má se jíst jen to, co tady máme. Takže nevím, proč bych měl jíst krevety.“
Ing. Martinovský: „Franto, ale to rybí filé je taky z ryb z moře.“
František Martinovský: „To nevadí.“
Ing. Martinovský chvíli kouká na syna: „Hm, podivná argumentace. Takže ty krevety…?“
František Martinovský: „Ne. Má se jíst jen to, co je odsud.“
Ing. Martinovský: „Ty jsi jak babička od Boženy Němcové. Ta určitě taky nejedla nic z moře. A u moře ani nikdy nebyla. Dnes je už trochu jiná doba.“
František Martinovský s úsměvem: „No, to říkáš ty? Ty který tady má tyhle váhy?“ a ukáže na staré dvoumiskové litinové kuchyňské váhy, které stojí na kuchyňské lince.
Dvojice pak dál pokračuje v přípravě svého jídla. Venku je teplo, ale jak už to tak v našich zeměpisných šířkách bývá, zima se ještě vrátí.
4 názory
Koncept se mi líbí. Líbil by se mi víc, kdyby šel do hloubky. Takhle jde o file.
Více Kuchyňských rozhovorů, prosím!!! Nejlépe alespoň jedenkrát týdně! Tip a.
Jsem se konečně dočkal a s potěšením rád přečetl.
Prima komorní - ale jen zdánlivě. "Prkotinové" rodiné drama, s trochou pro úsměv.*
Já Lucie píšu...
07. 04. 2021Tak to se hodilo na dnešní aprílové počasí :) Zasmála jsem se..., krevety jsem měla totiž nedávno :) Argumentace, která zaručeně funguje:
,,Protože proto...!"