Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Anodělní potlaskání

23. 06. 2024
2
12
104
Autor
IvaSu

 

soruncem otruřená

mětlivcem pokříbřená

sotluva co svenřím dlobě

poklinchu a šleptem

klinch a šlept 

šlept a klinch

otbřízká v hruchni žlár 

a vjek 

neukoptadlemý klicht

 

tlaská

 

 


12 názorů

Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip

Safiáne,

ano, určitě to byl Marini. Díky, že sis na něj vzpomněl. Nevím, do jaké míry ohromoval své současníky, ale zatímco třeba Shakespeare a Luis de Góngora žijí stále, Marini je v podstatě zapomenut. 

...A mně se nedaří ani ohromovat své současníky.


IvaSu
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

Já to tu jen tiše sleduju, je to jako nějaké místo ve stínu  (vzhledem k momentálnímu počasí), možná s trochou něčeho k osvěžení (studánka, čepované...atd), občas se někdo zastaví a poklábosí. Moc děkuju. Už jsem zas pssst


Safián
před 2 měsíci
Dát tip Umbratica

Domnívám se, že to byl Giambattista Marini (1569 - 1625). Pro toho bylo ohromení programem. Byl dvorním básníkem Marie Medicejské.


Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

toot,

jeden manýristický básník, jehož jméno si už nepamatuju, pravil, že skutečný básník musí lidi vždy ohromit a když už to nedokáže, měl by jít raději hřebelcovat koně... 

A mně se do té maštale pořád nechce. Ale dřív nebo později se tam budu muset vytratit.


toot
před 2 měsíci
Dát tip

Um, ty jsi umělecký řezbář. Nevím, co na to povědět. Snad jen, že mě tvé verše těší.


Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip

toot,

můj problém je v tom, že mnozí obdivují nafouklé tváře trumpetistů a nikoliv už Krásu s velkým K a Dokonalost s velkým D. Když se mi (čistě teoreticky) povedou dokonalé vázané verše, tady na Písmáku to stejně nikdo nepozná, a kdyby to i někdo poznal, stejně to neocení, protože na Dokonalosti dnes záleží až v poslední řadě.


toot
před 2 měsíci
Dát tip

Um, nikdo není podezřelý jen pro svůj vzhled. Kniha v novinovym přebalu. Já se pavouků neštítim a obdivuju mozoly ... a třeba nafouklý tváře trumpetistů. 


Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip

toot,

Apollón byl sice sošný krasavec, ale zároveň to taky byl narcistický parchant. Když si lid začal šuškat, že Marsyás hraje líp než on, neváhal ho porazit v podvodném duelu a stáhnout z kůže. Lze krasavcům vůbec důvěřovat a nebo jsou podezřelí už proto, že jsou krásní?

Mně je ze všech řeckých bohů sympatická pouze Pallas Athéna. Ale i ta byla dost ješitná. Když viděla, že jí hra na daulos kazí její krásu (nafouklé tváře), zahodila svou flétnu, kterou naneštěstí našel chudák satyr. Arachné pak proměnila v pavouka. Možná se ten pavouk jmenoval nuctenea umbratica. 


toot
před 2 měsíci
Dát tip

Úú, Um ... Apollón, hm hm hm... ten jo. Ten bude hot přímo sošně. Ale tak ... víš, jak to říkali - k obrazu svému. :) A taky záleží, po jakých vlohách je dychtěno. A kdo je ten, který dychtí ... (Pak je tu taky věc - jak říkala Petra o svém Jirkovi - sexy mozek.) Otázkou je, zda shluk energie může být něco jako "hot" pro jiný shluk ... třeba. Za jakým záměrem o něčem nebo někom prohlásím, že je hot ... Á ...teď už mne napadjí jenom hrozný věci a deviace. Asexualita? (pardon)


Umbratica
před 2 měsíci
Dát tip

toot,

mně zase napadlo boží Hot tety.  ...Myslíš, že i samotný bůh je "hot"? Třeba Apollón určitě.


toot
před 2 měsíci
Dát tip

připomnělo mi opráski sčeskí historje

Posdňí archifňí Boží hot.

 

:)


Benetka
před 3 měsíci
Dát tip

Jééé! To je ale mile ujeté!!! :) 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru