Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

De-ja-vu

10. 07. 2024
4
5
87
Autor
Kačka T.

Ten bzukot v ní probudil de-ja-vu hodnou udeření hromu. Taky, že hřmělo a jak! Jen o fous unikla slejváku. Teď ho nechala za dveřmi, ale uvnitř ji čekalo něco daleko horšího. Adrenalin jí rozproudil horkost v dlaních. Zaťukala. Dveře se pomalu otevřely. Vešla dovnitř. Vypadal přesně tak, jak si po telefonu myslela. Aura okolo jejího měsíčního kamene podivně světélkovala. To nevěstilo nic dobrého.

               „Do Malého vozu, Georgi! Ty vypadáš“ křikne a stiskne mu svalnaté rameno. Než stihne zanadávat po pozemsku, zkroutí se bolestí.

               „Pšššt, neříkej moje jméno!“ zašklebí se. Do mléčný dráhy, on je fakt nemocnej!

               „Proč?“ Chce, aby se usvědčil. Je připravená s kýmkoli bojovat, ačkoli ví, že to právě George by potřeboval jednu do zubů, třeba by ho to probralo.

               „Je přímo za tebou,“ ukáže prstem a chytí ji za ruku. Její galaktické nehty zazáří. Otočí se. Kde nic tu nic. Tak jo, dobře. Jsem ochotná s ním tuhle komedii hrát. Je připravena dostat George pryč odsud.

               „Jdeme!“ Nečeká na výmluvy, prostě popadne klíče z věšáku a nepovoluje stisk.

               „Ať tě ani nenapadne se mě pustit!“ vyhrožuje mu. Jinak hodlá jiskřit a to Georgíno nemá rád.

 


5 názorů

Kačka T.
před 2 měsíci
Dát tip

Goro děkuji, ÚDERU zní líp. Mně to moje nějak neštymovalo. Geminy, uvidím možná potom nějak navážu dál. Třeba přilítne inspirace. Janina6 Děkuji, třeba se jednou poštěstí. Toot, děkuji. 


Gora
před 2 měsíci
Dát tip Janina6

Určitě pokračuj, děj má pěkně našlápnuto.

Místo UDEŘENÍ bych dala ÚDERU: hodnou udeření hromu zdá se mi to slovo šikovnější, údernější:-)


geminy
před 2 měsíci
Dát tip

Zajímavé. Bude pokračování? Dokončení? Děkuji:)


Janina6
před 2 měsíci
Dát tip toot, geminy, Gora

Zajímavé. Takové nakouknutí do nějakého zvláštního světa a příběhu... Kdyby to byl úryvek z delší prózy, určitě bych ji chtěla přečíst celou.


toot
před 2 měsíci
Dát tip

bájo


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru