Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lucy

25. 07. 2024
0
3
53
Autor
Kačka T.

LUCY

Je květen. Jedu na bruslích na cyklostezce v parku. Je to tady fajn pro ježdění na kole, koloběžce i bruslích. Dnes se tu poprvé od mého častého bruslení pořádně narváno. Může za to to pořádné vedro. Nejsem z toho moc nadšená, protože na cyklostezce můžou chodit všichni, i já tu venčila dříve Boba! Ten může být rád, že tu svojí dlouhou páteř na krátkých nožkách vynese v nejbližším okolí. K mému překvapení tu, ale dvě skupinky teenagerů sedí i na zemi. Vždy kolem nich nerada projíždím. Nevím, co si o nich mám myslet. O tom jejich chechtání. ¨

               „Fůj, ta je hnusná, bych nechtěla, kámo…“ slyším koment na svoji adresu. Proč, když někoho pomlouváte musíte to říkat nahlas? Ptám se sama sebe. Je to skupinka holek oblečených v topíkách a kraťasech. Teda dvě mají legíny. Jedna dokonce galaktický, celkem hezký. Projedu asi čtyřikrát okolo nich, po pátý to nevydržím a dvě udělají provaz nebo rozštěp. Super. Na tohle je cyklostezka jako dělaná. Je mi jasný, že se snaží o mírnou provokaci. Cítím, jak nemůžu dýchat. Jeden kluk z druhý party jde schválně za mnou. Snažím se jet co nejrychlejš. Nádech, výdech. Dojedu k lavičce pořádně se napiju. Vyndám knížku z batůžku, přečtu dvě stránky. Vydám se na druhou stranu stezky. Vychutnávám klid, a to že můžu zkoušet různé obloučky na bruslích. Tohle miluju. Dojedu k lavičce a vydám se domů. Příště vyrážím dopoledne! Nebo zkusím slalom přes gymnastky? 


3 názory

Kačka T.
před měsícem
Dát tip

Zajíc Březňák nechám tam jen to narváno. Za to může to vyčerpávající vedro. Nad tamtou psí větou zkusím ještě zapřemýšlet. Děkuji za poznámky. 


Taky bych opravil tuhle větu: "Ten může být rád, že tu svoji dlouhou páteř na krátkých nožkách vynese v nejbližším okolí."


Tak je to docela hezká momentka. Hned čtvrtá věta je ovšem velmi neobratně poskládaná a mělo by tam být "je" místo "se". Ve čtvrté větě je taky slůvko "pořádně" a hned v další "pořádné", pokusil bych se nějak nahradit.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru