Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ptáček

Výběr: Gora
11. 08. 2024
8
8
168

Ptáček se rozletěl na modrých křídlech a slunce po něm házelo kopí světla, která probodávala pírka a ptáček je odrážel čirou krásou, odrážel je dál a zlomená kopí dopadala na zem k hlavě černé kočky s tlamou plnou zubů zabijáka a kočka chodila jak baletka s krvežíznivým pohledem a místo kopí světla střílela šípy očí na malého modrého ptáčka, co letěl příliš nízko a příliš pomalu, aby uhnul drtivému dopadu drásající tlapky elegantní baletky s černou srstí, ptáček padnul k zemi bez obalu plamenů a zuby zabijáka rozervaly hrdlo, rozervaly zpěv.


8 názorů

emme
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak

Líbí se mi to obsahem, ale na jeden nádech se to nedá přečíst. Chápu to jako druh jazykového experimentu, ale zde se mi to zdá trochu samoúčelné. Ta jedna dlouhá věta, která si ponechala čárky mezi větami vedlejšími a závěrečnou tečku do textu nic dalšího nepřináší.


Philogyny
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Benetka, Janina6

Měla jsem napsaný záznam a přečetla si tady tvůj text.  Musela přepisovat, protože jsem tam měla kousek textu totožný.  Zvláštní. 


Kačka T.
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Janina6

Dobré kontrasty.


Janina6
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Gora

Hehe ;) lepší je hledat slova, výstižnější, přiléhavější... je to dobrodružství! Nevšímavé čtenářstvo určitě nechceš.

Líbí se mi, jak jsi to vyřešil. Takhle se to probodávání a odrážení navzájem nevylučuje.


kuba.49vojenciak
před měsícem
Dát tip Janina6

Moc děkuju za chválu. Jani, s těmi kopí máš pravdu a vím o tom. Doufal jsem, že si nikdo nevšimne, ale tak nějak jsem to opravil. Nejspíš příště budu muset hledat nevšímavé a trochu hloupé publikum, jestli chci, aby mi to prošlo. 


Gora
před měsícem
Dát tip kuba.49vojenciak, Janina6

Parádní poezie v próze.

 

a zuby zabijáka rozervali hrdlo, rozervali zpěv. - rozervaly


J.Rose
před měsícem
Dát tip Janina6, kuba.49vojenciak

Poeticky vyjádřený kontrast dvou extrémů? Moc pěkné.


Janina6
před měsícem
Dát tip Gora, kuba.49vojenciak

Krása i krutost, tak nějak máme život namíchaný, jo. Poetický text, působivý. Když ptáček sluneční kopí odrážel a lámal, těžko si představit, že ho probodávala, nenašlo by se vhodnější slovo? V závěru zuby rozervaly.

Vybavili se mi moji oblíbení kosi, co lítají tak nízko, že končí na silnici sražení autem, ostatně podobně jako kočky. Krása se zdá nedotknutelná, ale rozum musí dávat bacha.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru