Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zápis snu - Na útěku

16. 08. 2024
1
6
60
Autor
Kačka T.

(Inspirováno povídkami z metra od Alžběty Rývorové (najdete na Varda.blog)

Jdu na vlak. Rozhoduju se, zda pojedu rovně nebo půjdu doprava. Na poslední chvíli vybírám pravo. Na tu druhou stranu nejde nikdo. Na tý pravý vidím z dálky nástupiště. Jsou tu schody a eskalátor, už si nepamatuju, po čem jsem šla. Vydávám se za lidma, kteří míří stejným směrem.

               Jsem někde v nějakém táboře. Přesněji jsme. Je tu naše Lady a taky Filda. Dovnitř se vydávám jenom s Lady a nepřemýšlím kde je F. Jsem vevnitř, tam kam mě poslali. Hledám tu pani, co jí mám zaplatit poplatek. Nikdo tu chvilku není. Rozhlížím se. „Vy jste ta doktorka?“ ptám se té ženy s kudrnatými blond vlasy. Mračí se.

               „Já myslím, že určitě jo. Neděste se mám tu postel!“ Pohled mi padne na letiště. Asi tu bydlí.

               „Můžete zaplatit 120 nebo 150.“ Začnu vyskládávat drobný na stůl. Přestanu počítat, ztratím se v tom.

               „Takže 150,“ zakývá hlavou. Musíme utéct, musíme utéct. Nečuju z tadytoho prostředí nic dobrého.

               Venku s Lady v náručí hledám Fildu. Dostanu nás odsud. Zdrhání přes ploty je moje druhé jméno! Přes širší mříž v plotě. Mám plán. Procházíme kolem velkého psa a já se bojím, aby Lady neštěkla. Potřebujeme jít nenápadnou chůzí pryč.

               Dívám se na auta, bojím se, aby nás někdo nesledoval. Musíme stihnout utéct. V dálce vidím auto, co by mohlo. Přeskakujeme plot k rozevřené chaloupce. Má špičatou střechu. Uvnitř je nějaký pán a dál druhý. Mají tmavou pleť. Na zemi v rohu vidím peníze, jsou to centy. Matně hnědé. Zalezeme do druhého rohu, vidím odstud, ale auta. Což znamená, že můžeme být vidět i my. A tady sen končí.


6 názorů

J.Rose
před 3 týdny
Dát tip Kačka T.

Zvědavost mě donutila číst až do konce. Jinými slovy je to psané tak, že chci vědět kam to míří a jaké to bude mít rozuzlení. Skoro jako výňatek z nenatočeného filmu Davida Lynche :) Krásně zmatené se špetkou tajemna, jak se na správný sen sluší a patří. 


Kačka T.
před měsícem
Dát tip Benetka

* V dálce vidím auto co by jim mohlo patřit. (Pročtu si sny, jak by takový zápis snu mohl vypadat). Jenden jsem psala podle fotky, ten se si myslím povedl lépe než tenhle. Děkuji za zpětnou vazbu. 


Kačka T.
před měsícem
Dát tip

Gora, děkuji za kritiku. Kouknu ještě na to. 


Gora
před měsícem
Dát tip Kačka T., Benetka

Osvědčilo se mi nechat dílko uležet aspoň do dalšího dne, získáš tím trochu času na nadhled... vychytat chybky jako: vidím odstud, - odsud nebo odtud? ... upřesnit smysl vět, např.:  Potřebujeme jít nenápadnou chůzí pryč. - stačilo by : nenápadně /bez chůzí/ anebo zde: V dálce vidím auto, co by mohlo. - CO by mohlo, nerozumím větě atd...


Kačka T.
před měsícem
Dát tip Benetka

Dobře, ráda se kouknu. Já jsem ráda, když si něco pamatuju. Někdy se právě útřek dá do nějakého díla vložit a rozepsat co bylo před tím a co potom. Jinak samozřejmě souhlasím, že se tam nic neděje, ale chtěla jsem to zkusit zapsat, tak jsem to rovnou přidala i sem. 


Benetka
před měsícem
Dát tip Gora, Kačka T.

Na zápis/přepis snu mi to přijde dost málo. Je to spíš takový skoro nic neříkající útržek. Takových mívám po probuzení mraky. Píšu tu na písmáku také své sny ale jen ty které mají nějaký příběh. Poslední je prozatím Phantasia (latinsky sen) 37 z 10.3.2024. Mám teď nějaké bezesné období či čo... :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru