Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Synem oblohy

30. 09. 2024
3
3
73

Jsem chlapec hvězd. Ten hvězdný a jediný, ten ke komu potají v noci vzhlížíš a myslíš si jak výjmečný a jediný jsem. Jsem syn oblohy, bratr Slunce a strýc měsíce. Slyším to co jiní ne, slyším vaše nářky ,,ach matko, já chci být hvězdoz, ach otče, já chci být tím jediným.." Sami víte že jste jen jedni z biliónů, jen jedni ze spletitých nitek svého druhu, ovšem chcete se cítit výjmeční. I já jsem jen jeden z miliónu, co se ztrácí s příchodem mého bratra a zjeví jakmile zajde. Ztratím se vašemu zraku mezi ostatními, bez vašeho vědomí, se budete modlit jen k další mé sestře. Ach sladké nevědomí.


3 názory

Umbratica
před 3 týdny
Dát tip Benetka

Baví tě "mluvit" hutným, jaksi "posvátným" jazykem z pohádek a bájí. Zajímá mě, jak daleko touhle cestou dojdeš.


Benetka
před 3 týdny
Dát tip Alegna, Umbratica

Ahoj. Dcero Nebe. ;)


Madu
před 3 týdny
Dát tip Benetka, Alegna

Jako monolog z nějaké divadelní hry. Bacha na překlepy a chyby "výjmečný" "hvězdoz".
Nevím proč jsem si vzpomněla na Galadriel a její "A já nebudu temná, ale krásná a strašlivá jako jitro a noc! Sličná jako moře a slunce a sníh na Hoře! Děsivá jako bouře a blesk! Silnější nežli základy země. Všichni mě budou milovat a zoufat!"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru