Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Audiofejeton - LES

24. 06. 2024
5
5
194
Autor
Zbora


5 názorů

Zbora
před 4 měsíci
Dát tip

Děkuju, potěšilo.

 


Janina6
před 4 měsíci
Dát tip

Video je prostě kouzelné! Fejeton šmrncózní a vtipný. Ráda jsem si poslechla a vybavila se mi vzpomínka na prázdninové stanování, úplně jsem cítila ten chladný vzduch, když člověk v noci vyleze hnán potřebou, tu mokrou zarosenou trávu a hlavně neuvěřitelné hvězdné nebe, jaké ve městě a vlastně ani v dědině osvětlené lampami prostě není k vidění. Díky za příjemné chvíle.


Gora
před 4 měsíci
Dát tip

Pěkně podaný fejeton, u nějž je znát, že zážitky jsou autentické, text napsaný s patřičnou dávkou humoru a skvěle doplněný obrazem a hudbou. 


a2a2a
před 4 měsíci
Dát tip

Honza Zbořil fejetonky umí, některé i lépe. Oceňuji, že volí velmi nekonfliktní až banální náměty, na kterých pak vytvořit kontrastní řez je o to složitější a současně ukazuje, jak to všední okolo nás je barvité.

Přednes v jeho podání je skvělý, je pro interpretaci fejetonistického žánru stvořený.  Pokud by i jeho fejetony postrádaly dostatečnou dávku sarkasmu, pak v jeho přednesu ho najdete vždy a v nenápadné, ale příjemné symbióze s nadsázkou. A jako třešničku na dortu je znát, že je přednáší s chutí.

Tentokráte pro dekorování videonahrávky použil kulisu stmívajícího lesa, v podstatě strnulý obraz rozpohybovaný rychle plynoucími mraky, jakoby signalizovaly, ty si v té černotě zůstaň sám, my bereme roha. I hudba působí velmi nezúčastněně, takže čundrákovi nezbývá, než se modlit. 

Celkově jde velmi vyrovnanou souhru obsahu textu, přednesu, obrazu a hudby. Jeho už docela početná série videointerpretací poezie a fejetonů na youtube je něčím jiným než dosavadní způsoby prezentace literární tvorby a zaslouží si pozornost.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru