Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povodeň 2002 a kurz českej koruny

17. 09. 2024
11
64
339
Autor
Abakus

niečo zo šuplíka - mokrého šuplíka

Povodeň 2002 a kurz českej koruny

Keď vypukli povodne v roku 2002, postupne klesal kurz českej koruny až bol v jednom momente nižší ako slovenská koruna. V tom momente sa moja mačka zdvihla z domu a viac jej nebolo. Čisto čierna, zvláštne znaky – naozaj čierna a nikde ani fliačik. Obiehala som okolité dvory, ulice, vykrikovala jej meno. Otočila sa asi štvrtina z oslovených mačiek a minimálne jedenásť z nich bolo čisto čiernych. Radosť hľadať. Obšťastnila som svoje okolie letákmi a pomaly som prestávala dúfať, že svojho čierneho ušatého zvera ešte niekedy uvidím.

Opadla voda, vrátila sa občas do svojich pôvodných koľají, nastúpili komáre a pomer českej koruny k slovenskej sa otočil a tiež sa vrátil do pôvodného korýtka.

V tom momente na náš balkón prišlo niečo čierne, zúbožené. Iba podľa hlasného pradenia bolo jasné, že je to naše. Keď si madam ľahla, jej kožuch ležal vedľa nej. Pár dní trvalo, kým začala ako tak vyzerať k svetu a kým ten plantavý kožuch vyplnila.

 

K obrázku - tu konečne vyšlo slnko - teda je obloha modrá a nechcem konkurovať  a sťažovať si, že je tu horšie ako inde. Dnes som sa prešla po moste - to trvalo kratšie ako nahranie fotky. Foto: ja, objektív môj. Obrázky sú  z  povodne 2024.

filozofická fakulta UK.

všimnite si prosím systém ukladania pytlíkov  s pieskom, myslím, že je dosť poučný


64 názorů

Abakus
před 3 dny
Dát tip

Umbratica - Pst, tu sa vo veľkom rozoberá - spevňuje /dosaď  si čo chceš/ hradný vrch a betón sa  asi vozí do kopca  a  sype zhora  nadol.


Umbratica
před týdnem
Dát tip Abakus

Abakusko,

o rozebírání staveb něco vím. Nedaleko od města, kde teď sedím v knihovně, byl malý hrádek, který hlídal významnou obchodní stezku. V baroku jej rozebrali a postavili z přitesaných kamenů kostel. Kamení se líp vozí shora dolů než zdola nahoru.


Abakus
před 2 týdny
Dát tip

Umbratica - je rozdiel rýpať storočia a masakrovať to niekoľko rokov. No možno sa mýlim a  statici na to majú iní názor. /Ak sú aspoň dvaja, tak sa určite nezhodnú, preto bez ypsilonu/.

Časť podhradia vystavali Rimania a  dodnes  sa z ich tehál veselo stavia ďalej. Akurát, keby u nás bolo Koloesum, tak neprežije tak dlho, rozobrali by  sme ho už o chvíľu.

Narodila som sa v podhradí.


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Benetka, Danny

Abakusko,

pod Pražským hradem se "rýpalo" celá staletí a tak pod současným hradem je v suterénu ten pradávný nejstarší hrad v různých vývojových fázích od konce 9. století. Pod Bratislavským hradem jsou ale ještě starší vývojové stavební fáze z doby Velké Moravy. Kdyby Velká Morava nezanikla díky našim bratrům Maďarům, byli bychom dnes krajané. Žádné Česko, žádné Slovensko, jen a jen Morava!

V Česku má Bratislavský hrad tu smůlu, že si ho spousta Čechů plete s Děvínem. Myslí si, že Bratislavský hrad a Děvín je to samé...


Abakus
před 2 týdny
Dát tip

Umbratica - vzhľadom na to ako sa rýpe do hradného kopca, je bývanie na bratislavskom hrade výsosstne rizikové.

Trochu mi to pripomína moment, keď dom si davala stavať prístrešok na  drevo v záhrade a  na otázku a  čo plot-múr? Než som ju dopovedala, plot-múr v absolútnej tichosti padol, dokonca si to ani murár otočený chrbtom nevšimol.  


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Abakusko,

mně se Grassalkovichův palác, v němž teď sídlí slovenští prezidenti a prezidentky, jako stavba vždycky líbil. Je to takový příjemný rokokový letohrádek. Pro prezidenta to možná stačí, ale pro krále by to bylo málo. Tu budovu nechal postavit (pouhý) gróf (česky hrabě), což by pro českého prezidenta asi bylo málo. Český prezident potřebuje největší královský palác na světě. S tím českým palácem, Pražským hradem, je to ale podobné jako s rakouskou Vídní. Tělo(velké království, respektive císařství) už neexistuje, zůstala jen hlava. 


Abakus
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Naša hlava štátu sídli v bývylom pionierskom paláci a  ešte v bývalejšom tissovom paláci.

Toto je z wiki - ale rozkosšné - skrátene - hral tu Haydn, potom sem dali na pamiatku toho, že tu hral tabuľku, a teraz je tabuľka preč, Haydn asi tiež a tabuľka je v pamiatkovom fonde, namiesto toho aby v kľude  visela. Tu by  to mal ťažké aj Jánošík. Nafasoval by  číslo a  šiel by visieť medzi zvyšný inventár.

V paláci koncertoval aj hudobný skladateľ Joseph Haydn. Na túto skutočnosť upozorňovala pamätná tabuľa od Jozefa Kostku, ktorá bola osadená na západnej stene paláca v roku 1959.[7] Tabuľa je zapísaná v ústrednom zozname pamiatkového fondu pod číslom 32/3 a v súčasnosti sa nachádza v depozite Múzea mesta Bratislava.[8]


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Já jsem taky monarchistka. Čert napískal Masarykovi, aby se přiklonil k republice, ačkoliv původně zvažoval obnovení království. My Češi jsme tak jako tak skrytí monarchisté a proto náš prezident sídlí na královském hradě. Pokud se ale Slovenka týče, tak kdyby se obnovila monarchie tam, byly by z vás opět jen "Horní Uhry" a vládl by vám uherský, nebo třeba česko - uherský král jako byl Zikmund Lucemburský, který je ale u vás, pokud si dobře vzpomínám, docela oblíben, zatímco u nás je považován za "šelmu ryšavou".


Abakus
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - ono aj ten socializmus bol "lacný", ale zaplatili sme zaňho niektorí sakramentskú drahú daň /v mojom rode  tú najvyššiu/. Preto mám radšej monarchiu aj s  včelou kráľovnou. 


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Vodu na cestu si budu moci vzít do kanystru vlastní. My máme vodovod i studnu a asi 3km od našeho domu pramení dokonce kyselka.


Abakus
před 2 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica  a až budeš na cestách, vezmi aj bandasku na vodu - už mi došiel nový predpis - asi to bude "úprava ceny". Možno blbo čítam.


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Gora, Abakus, Benetka

Abakusko,

ber to ale z té lepší stránky: díky panu Ficovi zase nejspíš budete mít mnohem levnější plyn, naftu a benzín než my. Asi budeme jezdit tankovat na Slovensko.


Abakus
před 2 týdny
Dát tip Gora, Benetka

Umbratica, nerada by  som sa  zúčastnila opäť príchodu našich priateľov z východu. Aj moja servilnosť má svoje hranice. Ale v roku 1968 mi to menej vadilo. Bola som mladšia a na niektoré veci si človek zvykne okamžite.


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Gora, Abakus, Benetka

Abakusko,

pokud jsem dobře informovaná, tak vaše vláda praktikuje politiku mnoha azimutů. Přátelí se s tím, kdo jí slibuje dobré obchody.


Abakus
před 2 týdny
Dát tip Gora, Benetka

Rozmýšľam, čím sa  riadi naša vláda, aby bola šťastnejšia, pretože na ich šťastí mi veľmi záleží. To moje .... pes.


Umbratica
před 2 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Chování včelí královny řídí jen a pouze instinkty. Kdyby naše chování řídily jen a pouze instinkty, byli bychom milionkrát šťastnější.


Abakus
před 3 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - pýtal sa niekto včelej kráľovnej? Možno by odpoveďou bola dlhý súvislý sled nadávok aj v čmeľom nárečí a  možno už pribudlo aj nejaké syčanie od  ázijského sršňa.  Niečo, ako keď  si môj otec klepol po prstoch kladivom.


Umbratica
před 3 týdny
Dát tip Abakus

Včelí královna ale nenavštěvuje porodnici občas. Včelí královna v porodnici žije. Ještěže kladení vajíček není tak fyzicky náročné jako porod.


Abakus
před 3 týdny
Dát tip

Umbratica, tiež si nedokážem predstaviť nadšenie z návštevy pôrodnice v nejakých pravidelných intervaloch. Ale je možné, že napríklad včeličkovský gynekológ by počas rodenia nepotreboval skontrolovať gramatiku u anglického článku /stalo sa mojej kamarátke  - ne kráľovná/. 


Umbratica
před 3 týdny
Dát tip Benetka, Abakus

Když už jsme u těch včel: létavky aspoň poznají kus světa. V průměru asi dva kilometry čtverečné, poznají spostu nejrůznějších kytiček a žijí na sluníčku. Královna vyletí z úlu zpravidla pouze dvakrát: poprvé na zásnubní let, podruhé když ji nahradí nová královna a ona s rojem svých věrných opouští navždy svůj první domov. A jinak jen klade vajíčka, klade vajíčka, klade vajíčka. Já bych raději byla létavkou, abych poznalu kus světa, i když bych žila jen pár týdnů, zatímco královna žije asi pět let.


Abakus
před 3 týdny
Dát tip

Umbratica - ten poter čo mám na mysli ja, nebude liečiť na českom území - aspoň dúfam, pre vaše zdravie. Možno bude niečomu šéfovať, tam ale narobí "menej" škody na jednotlivcovi.

Je  to ako u včeličiek - ak potrebuješ  dopestovať včeliu kráľovnú, stačí kŕmiť od malička včelou kašičkou, nie tým blivajzom, čím sa  kŕmia zvyšné včely, budúce  makačky.


Umbratica
před 3 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Abakusko,

u nás studuje hodně Slováků a to obzvláště medicínu. Hodně jich pak zůstane v Česku, což je asi vůči slovenskému obyvatelstvu nefér. Dokonce i naši sousedi jsou doktoři - slovenští emigranti, kteří v Česku koupili starý statek. Čeští doktoři utíkají kvůli prachům do Německa a k nám se zas přesouvají Slováci a Ukrajinci. I má praktická lékařka byla donedávna Slovenka.


Abakus
před 3 týdny
Dát tip

Umbratica - väčšina poteru študuje v zahraničí a  myslím, že momentálne máločo v russku. nemyslím, že by skladali poéziu, alebo čokoľvek skladali.


Abakus
před 3 týdny
Dát tip

Pridala som na obveselenie poslednú fotografiu - je zo strategického rozmiestnenia pytlíkov  s pieskom. Bolo to neodolateľné - ukradnúť sa to už asi nedalo, tak aspoň odfotiť.


Umbratica
před 3 týdny
Dát tip Benetka, Abakus

Jen jestli ten potěr už nepíše básničky spíš v angličtině než ve slovenštině a nechystá se posílit slovenskou krajanskou komunitu tam za velkou louží. Ale i v USA by naše i vaše "věrné" krajany určitě navštívil prezident Pavel tak jako minulý týden.


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Gora

Umbratica - keby čohokoľvek nedochodilo, máme snaživý poter a vynikajúci školský systém. 


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Benetka, Gora, Abakus

Výběr nové osádky do českých a moravských rybníků bych raději nechala na rybníkářích. Škoda, že už nežijou jakub Krčín a Josef Štěpánek Netolický.


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka, Gora

Umbratica - mohla by som vám dodať zoznam chovných sumcov, ktorých by ste si mohli prevziať? Zaraďujem medzi to aj bezpohlavné a  bezchrbtové živočíchy - teda napríklad bez endo a  exoskeletu. Zoradím podľa náročnosti chovu, rodovej príslušnosti, farby šupiniek...

A netrvám na tom, aby ste počkali až vody opadnú.


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Gora, Abakus, Benetka

Abakusko,

když už jsme u těch rybníků a jejich vypouštění, musím se zadostiučiněním poznamenat, že my Češi nejsme v tomto směru žádní troškaři. Už od roku 1590 mámě díky Jakubovi Krčínovi z Jelčan a Sedlčan největší rybník na světě - Rožmberk. Má sice 647 ha, ale ani on nebyl letos schopný pojmout veškerou povodňovou vodu...

Ano, kapři si sami rybník nevypustí... Ale když jim ho vypustí na Slovensku třeba krasavice Martina Šimkovičová, mohou kapři odplavat třeba do Česka. Česko je totiž rybníkářská velmoc už od šestnáctého století. 


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Gora, Benetka

Umbratica - viem, že vypúšťanie rabníkov je za istých okolností riadené. Ale náš mrňavý rybníček s  plávajúcimi veľkými rybami typu ... to je jedno, čo si zato dosadíš sa  Nevypúšťa.  Preto je našim rybičkám tak dobre. Sú starostlivo kŕmené aj s ich poterom.

na dosadenie: politika, huba, výtvarné umenie, architektúra....


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Abakusko,

upřímně řečeno: na Evu a Vaška jsem už úplně zapomněla, což bude asi tím, že mi vždycky byli šuma fuk. Jak se jim daří jsem se musela podívat na internet. Přesídlili do USA a na Floridě je umělecky činná už pouze Eva (Ševčíková), která si zvolila originální umělecké jméno Eva Adams. Prý zpívá s úspěchem staré šlágry v sedmi jazycích. Vašek prodělal mozkovou mrtvici a léčí se...

V případě Evy a Vaška jde spíše o to, že nesmrtelní evidentně nejsou tito dva zpěváci, ale jen jejich album "Bílá orchidej".

 


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Vesuvanka - dožila sa dveätnástich rokov a keďže už ďalšie prudké poklesy  českej koruny voči slovenskej sa  nekonali, viac menej sa zdržiavala doma /územie starého mesta/.


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - my máme charakter, tu nikto nič neopustil, no možno trochu, ale svojho času patrili do spolku komunistov  a  jeho kojeneckej predvýchove - szm /v jazyku českom je to ssm - social. sv. mládež. pre mladšie ročníky/

U Elvisa by mi asi až tak nevadilo, že je živý. Ako sa  darí Eve a  Vaškovi?


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Lenin ale je stále živý! Jen co jsme si oddechli, že komunisté konečně opustili český parlament, už zase sklízejí ve volbách úspěchy pod novým názvem "Stačilo".


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - máš pravdu, preto dávam prednosť osobnej účasti. Ani u rakúskeho lepšejšieho krajinkára /tuším adolf/ si tým šlovek nemôže byť istý a  u russov už vôbec nie.  Tam potvrdenie úmrtia znamená, že človek je stále živý. Niečo ako lenin.


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Abakusko,

nikdy nemáš jistotu, jestli je nebožtík skutečně mrtvý nebo ještě žije. Vždyť třeba Elvis Presley dnes a denně potká spoustu lidí, ačkoli má být mrtvý od roku 1977.


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - mám rada veci hmatateľné a nie v prenesenom slova zmysle. 

Čo sa  týka štátnych pohrebov - určite potešil funus Stalina  a Gottwalda, následkom čoho mi prepustili mizivú časť rodiny z basy.  

Mali by  to byť lumpi a  vagabundi - potom to stojí za kuknutie, prípadne osobnú účasť, ak chce mať človek istotu, že je nebožtík skutočne nebožtík. To si ale myslím, že britská kráľovská rodina nespĺňa, teda zatiaľ nie.


vesuvanka
před 4 týdny
Dát tip Abakus

Jsem ráda, že se kočička vrátila :-)))


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Abakus, Benetka

Abakusko,

v Česku jde spíše o pohřby v přeneseném slova smyslu. Myslím, že ani Piráti a Ivan Bartoš neskončí na hřbitově, ale spíše se vrátí k opoziční roli, která jim sedí víc a kterou vystřídala jen krátká vládní epizoda. Naopak na Slovensku někteří lidé rádi řeší konflikty kulkou, takže nějaký ten pohřeb s rakví na lafetě děla není vyloučen. 

Doufám, že nedávný pohřeb královny Alžběty II. tě plně uskokojil. A Karel III. už taky není nejmladší. 


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica, asi som sa  nevyjadrila celkom jasne. Mám na mysli štátny funus so všetkým čo k tomu patrí - teda lafeta, zamáčknutá slza u niekoho /komu poslala vláda  svojho času príspevok po očkovaní tretej dávky/, telka potiahnutá čiernym flórom. My sme už začali s prípravami - jeden z našich dostal poštou guľku. Asi to nemá ten dostrel a rýchlosť - aj keby to šlo fedexom, ale niekde  sa to naučiť treba.

Akú rýchlosť doručenia má česká pošta?


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Abakus, Marian67, Benetka

Abakusko,

nedá se vyloučit, že brzy budeš psát o funusu české vlády.


Abakus
před 4 týdny
Dát tip Benetka

Umbratica - na moju obranu, rada píšem o štátnických funusoch, myslím, že tým si vynahradím všetky škody, čo spôsobím na inom poli.


Umbratica
před 4 týdny
Dát tip Abakus

Abakusko,

doufejme, že nás žádné další povodně hned tak nezastihnou a ty o nich nebudeš muset psát.

My jsme právě opravili dno "našeho" potoka, který pod splavem vymlel velikou díru, tak velikou, že to onažilo vodovodní trubky. Dno jsme vydláždili velkými těžkými kusy betonu, tak časem uvidíme, jestli takové řešení bude stačit.


Abakus
před měsícem
Dát tip

Umbratica - snáď je to môj posledný príspevok na túto tému na dlhšie obdobie....

Teda ak nerátam nádherne spracované historické zdroje ku globálnemu otepleniu. To som ale robila za peniaze. 


Umbratica
před měsícem
Dát tip Benetka, Abakus, Gora

Myslím, že je hlavně důležité, jakým způsobem tohle téma kdo zpracuje... Mně nevadí ani černý humor, pokud není škodolibý a zlý.  Ten tvůj černý humor rozhodně škodolibý není.

V létě nás postihlo několik velkých bouřek a když si dělala na Primě tamní "rosnička" legraci z toho, že blesková povodeň zaplavila nějakou vesnici, to mě dost pohoršilo. Za to bych ji i vyhodila z práce. U nás na veřejnoprávní TV mluví o počasí jen profesionální meteorologové a ti jsou všichni slušní a seriózní. "Rosničky" bych zrušila.


Abakus
před měsícem
Dát tip Benetka

Umbratica - dosť som sa obávala dať sem prípsevok o povodni, keď sa  deje u našich susedov to čo sa  deje. Bála som sa  ako to vezmú bratia spoza Karpát. Navyše my sme to naozaj schytali minimálne, v porovnaní s okolitými krajinami. 

Na  druhej strane, dať ho sem v čase sucha, tak mám pocit, že privolám dažde.

Kedy je vhodné dať sem niečo o povodni vôbec?


Umbratica
před měsícem
Dát tip

Abakusko,

tentokrát mě tvůj dadahumor o povodních, kurzu české koruny a černé kočce opravdu rozesmál...

(Černá kočka - černý humor!) Díky. Tip.


Abakus
před měsícem
Dát tip Gora, Benetka

Gora - nie som si istá, že uvidieť hlavu štátu by mi prinášalo potešenie. Pravidelne mám pokec s  jej ochrankou. Naposledy:

"Pani odchádzate?"

Pozrela som sa na úplne poloprázdne parkovisko pri chodníku.

"To vám už nestačí miesto na parkovanie?"

"Ja len že by som sa posunul, aby ste mohli vyjsť z parkoviska."

Nečakala som, že budú slušní.

-------------

Väčšinou nie sú. V čase pekelných horúčav som  im zaťukala na okienko, aby zhasli motor. Sama vláda  si odklepla zákon, že nemá byť pustený motor auta na stojáka.

" My sa ale riadime inými zákonmi," znela odpoveď ochranky.

"Pardón, zabudla som, že patríte k inej svorke." 


Gora
před měsícem
Dát tip Abakus

Určitě se tehdy černé kočce něco zlého přihodilo. Dobře, že se jí podařil návrat.

Hlavu jsem od voleb neměla to potěšení spatřit... jistě jí bundička sluší:-)


Abakus
před měsícem
Dát tip Benetka, Gora

Benetka - až k českým bratom myslím čierna  verzia nedošla  a uznávam vrátila sa  až po vyrovnaní českej koruny voči slovenskej.

Fotky - som potomok fotgrafa a poetky - a od každého som si vzala opačne. Od  fotografa poetizmus a naopak...


Benetka
před měsícem
Dát tip Gora, gabi tá istá

Toš... Take su počítačový analfabet. Nejhorší že Adam je ajťák a když něco potřebuju s PC tak mě v tom nechá plácat samotného. Prej když si ve vodě tak plav. To jsem se teda dočkal vděku. Že...? :D

Fotky s úžasnou vypovídací hodnotou. Text... Prosto mačička emigrovala k čehúnom a až tam zrazu zistila aké je to tam akože na 3,14ču a tak sa friško vrátila nazpäť. :p :D ;)


Abakus
před měsícem
Dát tip Gora

Danny - ďakujem veľmi pekne, už to tam je, ostatné obrázky si nechám na niekedy inokedy. Myslím, že je na nete dosť lepších záberov z tohtoročnej povodne. 


Danny
před měsícem
Dát tip Benetka, Gora

(1) najít na netu obrázkový hosting (2) nahostovat tam obrázek a z hostingu vymlátit URL adresu (3) URL adresu vložit přes symbol "obrázku"


Abakus
před měsícem
Dát tip Benetka, Gora

dievča z lesa - jeden zver odišiel za desivej búrky /2014/- bol navrátený po pol roku. Čili sa  vrátila len čo vody opadli /2002/ a kocúra Cipíka /1950 okolo/ doniesla jeho matka pred  naše dvere ešte s  jedným mačiatkom s pokynom: "vyber si ktoré chceš a postaraj sa sa oň" 


Danny
před měsícem
Dát tip Abakus, Benetka, Gora

Abakus, návod na to, jak vložit svůj obrázek na Písmáka bys mohla vyčíst z mého návodu "jak publikovat tabulku pro Prózu měsíce", protože je jeho součástí: https://www.pismak.cz/dilo/543706/ Ty jsi inteligentní dost na pochopení, které kroky se týkají tabulky a nejsou pro Tvůj případ relevantní


Abakus
před měsícem
Dát tip Gora

Dadadik - mám s  našimi pohlavármi vždy tie isté problémy - trochu impotentný spolok.

Dala by som sem fotky, ale musela by som vedieť ako sa  to robí. A zatiaľ mi to nejde, tak aspoň dúfam, že voda má svoje maximum maximórum za sebou.


Abakus
před měsícem
Dát tip Benetka, Gora

Danny - ďakujem,myslím, že moje zvery bojujú najmä za pohodlný život niekde na kresle s plnou miskou - podľa mmožnosti čerstvý obsah izbovej teploty. 


Abakus
před měsícem
Dát tip Gora

Madu - myslímsi, že kvôli zvedavosti ostala niekde omylom zavretá, než sa  vrátila domov. Ale možno má mačací snem na to iný názor.


Danny
před měsícem
Dát tip Abakus, Benetka, Gora

:) dobrá synchronicita

v jedné povídce Neila Gaimana je kocour, který podobným způsobem bojuje proti zlu


dadadik
před měsícem
Dát tip Abakus, Gora

Halava štátu má novú bundičku, premiér sa preletel ponad vody. 

asi hlava, chápu... nebo říkáte halava?

jinak chybí jeden místopredseda parlamentu, nově... viem


Madu
před měsícem
Dát tip Abakus, Benetka, Gora

Černá kočka: Černá Voda. Asi měla chudák hodně práce, vést celou apokalypsu a po těžké práci se vrátila domů.

Od teď, když uvidím černou kočku, pomyslím na povodně.


dievča z lesa
před měsícem
Dát tip Abakus, Benetka, Gora

opadla voda, opadal kožúšok ... tiež sa mi tu zopár čiernych premotalo, niektoré si zapriadli***


Abakus
před měsícem
Dát tip dadadik, Benetka, Gora, vesuvanka

dadadík - blbo - a  je jedno kam smeruje tvoja otázka. Z hľadiska vody nie tak blbo ako u vás.

Už nemáme slovenskú korunu, vymenili sme za eura.

Mám namiesto jednej čiernej mačky - dva iné kusy - tiger obyčajný a ryšavec nájdený na hubách - Šaštín Stráže.

Halava štátu má novú bundičku, premiér sa preletel ponad vody. 


dadadik
před měsícem
Dát tip Abakus

a teď to ako vyzerá? :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru