Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte sePátek - přesnídávková polévka
Autor
REDH0T
Pátek. Cítím, že se blíží konec týdne. Tělo ochabuje, mysl je dávno vypnutá. Jediné, co dokáže v tento čas vzpružit duši i organismus je nebeský hovězí vývar. Připravte si desetitisícilitrový hrnec, naběračku a vařečku.
Hrnec umístíme na vrchol sopky Etna a dvakráte pod něj zprudka foukneme. Přidáme dvě vrchovaté naběračky hutné, tichomořské vody. Vodu nabíráme pěkně odspodu, z těch nejhlubších míst - prospívá prý hustotě a kvalitě vývaru. Za stálého míchání vsypeme šest hrstí horských krav, sesbíraných zrána pod alpskými ledovci a najemno nakrájené dva hektary amazonského deštného pralesa. Necháme projít varem - podáváme ozdobeno sekaným Wimbledonem.
Přeji dobrou chuť...