Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seHrabal
24. 11. 2006
6
9
1558
Autor
Winder
Hrabalovy medailonky na kari
Ingredience: 6 hrabalových medailonků, 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, sladká paprika, 4 lžíce oleje, několik stonků pažitky, 1 pórek, 4 lžíce másla, 2 lžičky kari koření, 40 g hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kokosového mléka
Postup přípravy: Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při střední teplotě opékáme na oleji 15-20 minut. Pórek nakrájíme a orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme a podusíme. Pak směs poprášíme kari a moukou a krátce zasmahneme. Za stálého míchání zředíme vývarem, smetanou a kokosovým mlékem. Chvilku povaříme a ještě jednou dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolným literátem. Dobrou chuť!
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 40 min.
Autor původního receptu: Lada Kovářová
Ingredience: 6 hrabalových medailonků, 4 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, sladká paprika, 4 lžíce oleje, několik stonků pažitky, 1 pórek, 4 lžíce másla, 2 lžičky kari koření, 40 g hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání, 200 ml kokosového mléka
Postup přípravy: Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při střední teplotě opékáme na oleji 15-20 minut. Pórek nakrájíme a orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme a podusíme. Pak směs poprášíme kari a moukou a krátce zasmahneme. Za stálého míchání zředíme vývarem, smetanou a kokosovým mlékem. Chvilku povaříme a ještě jednou dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolným literátem. Dobrou chuť!
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 40 min.
Autor původního receptu: Lada Kovářová