Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

06. 10. 2024
3
11
98
Autor
Alois

     Ráno sedí u stolu v kuchyni muž a kouzelná víla. Oba mlčí. Muž snídá vejce natvrdo a čte zadní stranu novin - tu sportovní. Noviny jako každé ráno přinesla žena - kouzelná víla, když se proměnila v poštovního holuba a doletěla pro ně do trafiky. Žena trochu černovláska, trochu blondýna, tajemná sfinga, žena tisíce podob. Žádnou z nich však nevnímá muž-manžel. A ženě běží hlavou, proč nejsem šťastná, vždyť mám, co jsem chtěla. Obyčejný všední život. Opustila jsem své sestřičky kouzelné víly a matičku královnu víl. Vdala jsem se za muže, který snídá vejce natvrdo a čte noviny. A ani netuší, že proti němu sedí kouzelná víla.


11 názorů

Alois
před týdnem
Dát tip

Gora

Děkuji. Líbí se mi Macourkovy prózy, ale nemám tak bláznivé nápady. 


Alois
před týdnem
Dát tip

K3

Ne, nepsala to feministka. Nápad je z jedné karikatury. Je na ní muž, sedí za stolem a jí vejce a čte noviny. Proti němu sedí žena-sfinga. Už tu knížku nemám, tak nevím, kdo je autorem té kresby. 


Alois
před týdnem
Dát tip

Janina6

Pokračování mě potěšilo. Moc děkuji za názory i diskusi.


K3
před 2 týdny
Dát tip

Možná by bylo dobré dát jim jméno, třeba Novák a Nováková. Je takových sice hodně, ale určitě ne všichni.


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Gora

Skřítek by asi nebyl tak sexy jako víla ;) ale statečný princ, proč ne? Jednou se v něj můj muž proměnil, když jsem po úrazu nemohla chodit. Nosil mě po schodech na zádech a dokonce se naučil ovládat pračku. Pohádky existují :)


K3
před 2 týdny
Dát tip

No, nevím co byste řekly, kdyby ráno seděla u stolu žena a kouzelný skřítek...:-).


Janina6
před 2 týdny
Dát tip

Karle, ale to zobecnění je tvoje, text ho nijak nevnucuje. 


K3
před 2 týdny
Dát tip

Mně  to připadá jako kdyby se to mělo uniformě vztahovat na všechny muže a ženy. Muž nic nedělá a žena ho obskakuje. Nepsala to nějaká feministka? 


Gora
před 2 týdny
Dát tip Janina6

Aloisi, drobná sonda do psychologie na téma Ona a on potěšila

Dobře se čte, zkus zabrousit do těchto vod i příště!


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Gora

Nedalo se odolat, je to tak inspirativní!

Jinak tedy tvoje miniaturka se mi moc líbí, nejen ten nápad, ale i způsob, jak to vyprávíš, jak třeba tu ženu krásně poeticky popisuješ. Příjemné, nebanální čtení. Díky!


Janina6
před 2 týdny
Dát tip Gora

A kouzelná víla netuší, protože ani víly nevědí všechno, že ten obyčejný muž, co mlaská u snídaně a kouká do novin, je ve skutečnosti přestrojený Superman, který se zrovna chystá na další bitvu se zlem, celý den bude opět zachraňovat svět, město, dům i tu svou vílu. Nesmí se prozradit, i když je z toho občas nešťastný. Ale vždyť jsem to tak chtěl, říká si, chtěl jsem žít jako obyčejný chlap, co má obyčejnou hodnou ženu... ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru