Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myš bez kolečka

23. 10. 2007
2
21
675
Autor
Cornelie

Měla jsem krásnou úžasnou novou myš s kolečkem! Byla vážně moc krásná. V noci, když jsem do noci sedávala u počítače a psala svá překrásná, přímo dokonalá, veledíla, tiše svítila svým magickým modrým světlem do tmy (skvěle se doplňovala se světlíškem od kompíka). Strávily jsme spolu jen měsíc a kousek, ale to stačilo k tomu, abych si ji zamilovala. No řekněte sami - vy byste snad dokázali nemilovat to malé nebohé stvoření, jež tiše a ochotně každý večer (někdy i během dne) lehávalo v blízkosti vaší ruky? Jež se spřátelilo s vašími pejsky, které máte na podložce? Jež neohroženě čelilo nájezdům "pravých" myší? Ano, jistě by jste si ji zamilovali, stejně jako já. Ovšem přišel onen osudný den, kdy má drahá myšička utrpěla zranění, porouchalo se jí kolečko! Ano, smutněte moji drazí, naše milovaná myš, jež se honosila překrásným jménem "hama" , utrpěla velmi vážné poranění! Ach! Není jisté zda-li bude ještě žít a pokud ano. Jaký to bude vlastně život bez kolečka? Život bez jedné z jejích největších jistot! Jistě se bude trápit, ale ještě stále je naděje, že se plně uzdraví a bude v pořádku! Ach drazí! Modleme se za její uzdravení... 


21 názorů

Taky jsem měl takovou platonickou myší lásku. Ovšem jednou jsem potřeboval něco rychle udělat ... a ona zklamala. Brutálně jsem jí vyrval z kompu a rozšlapal. Do dneška mám z toho depku a samovolné postsynchronní záchvaty.

Cornelie
22. 06. 2008
Dát tip
díky:)) viděla jsem:-))

FunThomas
11. 05. 2008
Dát tip
vzpomněl jsem si na novelu (myslím že je to novela, kdyžtak mě opravte) Růže pro Algernon... od Daniela Keyse... (myslím že od něho - kdyžtak mě opravte :D ) To je nádherné dílo... ale tohle taky není špatné, corny :-)

Jednou jsem na ulici taky našla myš. Ale bez života... (počet koleček jsem nezkoumala :-) Líbí se mi, že uvažuješ i nad takovou blbůstkou jako je myška bez kolečka a co to znamená pro tok energie ve vesmíru. Myslím ale, že jsi z toho mohla vyždímat víc, originálněji... Ale to je jen můj názor :-)

Cornelie
07. 03. 2008
Dát tip
tekonecna - díky za názor:) neboj taky to s těma zdrobnělinama nepřeháním, ovšem občas mi tak nák sedne:))

tekonecna
30. 12. 2007
Dát tip
kompík - no já děsně nemám ráda zdrobněliny. V posldní době sice sama začínám zdrobnělinkovat, ale slovo kompík...tomu se raději vyvaruji:)

Cornelie
30. 12. 2007
Dát tip
tekonecna - ano, myslím že o myších se ve škole skutečně mluví:)) jak to myslíš s tím kompíkem?:)

tekonecna
30. 12. 2007
Dát tip
mhm... optická myš:D to jsme se myslím ve škole učili:) ... slovo kompík mě ovšem zvedá ze židle.

Cornelie
23. 12. 2007
Dát tip
Bezprizorný - nedělám si legraci přímo z vás:) Ale v tomhle dílku ano:))

budu předpokládat, že si z nás děláš legraci, ano...:)

Cornelie
17. 12. 2007
Dát tip
Octopus Syd - no dík za zastavení se tu:)) Elyon - myslím to kolečko na posouvání stránky:) Jo a krom toho ještě nedávno jsem měla u starýho kompíka myš se spodním kolečkem, takže pro mně to není tak dávno:)) Ale souhlasím s tím, že optická je lepší:) Podměsíc - dík:) ona se nepřepapala, luplo jí kolečko:( Ale jinka se má fajne:)

Podměsíc
03. 11. 2007
Dát tip
To nebyla Hama - ona hamá. Mám taky takovou. A co už spapala prachu. Za pár dní jí bude pět let. Dostane novou podložku. Příští myšičku nenech přepapat se, dožije se pak vysokého věku.

Elyon
02. 11. 2007
Dát tip
Stále trvám na tom, že optická je lepšia...

Cornelie
31. 10. 2007
Dát tip
Elyon-díky za názor:)nemám v plánu z toho dělat větší celek,ale kdo ví?:))Aspoň k něčemu mé dílko je,když se nyní víc věnuješ své myši:)) diketak-Jj, rozdíly mezi nima budu dělat vždycky, vzhledem k tomu, že ty pravé v podstatě nesnáším:))Dílko je již upraveno:)Jinak taky dík:)

diketak
29. 10. 2007
Dát tip
Jsem rád, že ještě dokážeš dělat rozdíly mezi "pravými" myšmi a tvým mechanickým miláčkem :) Jinak věřím, že za každou větou a čárkou dokážeš udělat mezeru, jak se sluší, protože takhle to působí amatérsky a odpudivě.

Elyon
26. 10. 2007
Dát tip
No panebože... myš s koliečkom... Teraz si čitateľa (mňa) preniesla do doby kamennej:-D dielo je dobré akurát tak na rozcvičku pred strojopisom. Zážitok absolútne nulový, akurát, že som začala častejšie kontrolovať moju optickú myš :-P

Cornelie
23. 10. 2007
Dát tip
Ale jinak mě samozřejmě velmi hluboce dojímá příběh mé drahé myši a tímto nechci nijak zlehčovat míru jejího utrpení:)

Cornelie
23. 10. 2007
Dát tip
Jj:))Všichni jsou blázni,jen já jsem letadlo:)))

j. nick
23. 10. 2007
Dát tip
o kolečko míň nebo víc, na tom nesejde, stejně sme všichni blázni:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru