Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chleba

12. 06. 2010
27
33
4189
Autor
Oldjerry



na polích

miliony rukou

nabízejí chléb

s tmavou kůrkou

ze země

          a bílou z potu

 

ráno kosa

odpoledne mlýn

         a zítra vůně pekáren

 

stůl, nůž

         a pohled zpátky


33 názorů

Oldjerry
17. 06. 2010
Dát tip
AH - dík

A.H.
17. 06. 2010
Dát tip
*

Oldjerry
15. 06. 2010
Dát tip
I8IEV - dík, IVO - tys mne zase rozchechtal, ale máš recht...může taková associace vzniknout.

IVO
15. 06. 2010
Dát tip
Kruciš, Oldo, trochu mi to připomíná slogan na valnících o žních L. P. 1952,kdy u nás v Těšánkách založili JZD: Z pole k mlatu, z mlatu státu! Za ten pohled zpátky *T.

Hodnoty...moudrost... T.

Oldjerry
14. 06. 2010
Dát tip
dík sestři

voní mi teď pod nosem čerstvý chléb a pokosená louka:o) ***

Zuzulinka
14. 06. 2010
Dát tip
já vím, občas sebou seknu...třeba ve vedru a nebo ve vydýchaném prostoru atp.

Oldjerry
14. 06. 2010
Dát tip
No právě - vždyť je to sranda, ale jinak ani nízký tlak sranda není - mám to doma, Zuzi

Zuzulinka
14. 06. 2010
Dát tip
vždyť je to legrace Oldíku:-) v klidu:-)

Oldjerry
14. 06. 2010
Dát tip
Zuzulienka - příště, než něco napíšu, tak mi pošli nález z haematologie, prosím... (:-), jinými slovy - jak mohu znát důvěrně tak zdravotní stav a především tlak?

Zuzulinka
14. 06. 2010
Dát tip
já mám tlak spíše nízký, mě se zvedat smí:-)

Oldjerry
14. 06. 2010
Dát tip
Zuzi - jo, ta sůl by tam sedla...já jen, aby se vám nezvedl tlak :-)

Zuzulinka
14. 06. 2010
Dát tip
stůl, nůž a sůl *

Oldjerry
13. 06. 2010
Dát tip
Toscano - No vypadá jak z ošatky, na mou duši... kurňa zítra si upeču sám... jakobyšumavský - nemám podmáslí, tak s trochou mléka a smetany. S kmínem a fenyklem... Kdybychom ho nesnědli ještě teplý, tak by vydržel dobrý i týden...

Toscana
13. 06. 2010
Dát tip
... ale i o fortelných rukách pekaře, co peče chleba s láskou, že, Jerry? no a takhle podobně vypadal ten, na který jsem vzpomínala - i s tím nebesky dobrým puklým bokem

Oldjerry
13. 06. 2010
Dát tip
Všem vám dík, že jste to strávili, asi to bylo dobře upečené :-)- zaplať PB Toscano - Předloni jsem si čuchnul k prima malé pekárně na Šumavě, v takové prdýlce u Vimperka Vaude - rozumím, ale tohle je fakt o chlebě Sebastiano - není to jen o kvásku, ale i...

Rajmund
13. 06. 2010
Dát tip
Bejvávalo

Sebastiana
13. 06. 2010
Dát tip
Souhlasím s Toscanou, dneska se již chléb nedělá z kvásku jako dřív.U babičky na Slovensku jsem jedla domácí, dal se jíst samotný,...

Pěkné a výstižné.

Vaud
13. 06. 2010
Dát tip
Nekdy prijedu na pivo a utopence :-) Zdravim z Rima!

Toscana
13. 06. 2010
Dát tip
Krásné, jen škoda, že ten chleba už nechutná tak, jako když jsem byla malá a chodili jsme pro něj do jedné maličké pekárny, kde pekař bochníky sázel do pece velkou lopatou. Jeho chleba byl voňavý a lahodný, zpravidla jsme puklou patku ohlodali než jsme došli domů, a rohlíky od toho pekaře byly křupavé a chutnější než lecjaký dort. Někam se tohle ztratilo s tou velkovýrobou.

Oldjerry
12. 06. 2010
Dát tip
Dámy a pánové díky za čtení a za každé slovo

Bíša
12. 06. 2010
Dát tip
Oslava lidské práce...

Hesiona
12. 06. 2010
Dát tip
Nevím proč, ale vybavil se mi Bezruč ze školních let...

filemon
12. 06. 2010
Dát tip
:))

Impresse
12. 06. 2010
Dát tip
v jednoduchosti je krása...a hloubka*

Výstižné. Pěkné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru